jump to navigation

Zomer

Het is zomer! Dat betekent zomertijd, zomervakantie, zon, zee, strand, relaxen, leuke dingen doen, Sneekweek en noem maar op! Het is ook de tijd voor een vakantiebaantje en ik laat bij deze ook maar meteen weten dat ik er eentje zoek. Niet per direct, zoals sommige uitzendbureau’s blijken te denken.
“Hallo Sanne.” Bellen ze me dan op. “We hebben een baantje voor je. 36 uur per week en je begint per direct.”
Per direct…?
“Ja, maar.” Stamel ik dan. “Ik heb nog steeds school!”
En daar was het uitzendbureau niet zo blij mee. Alsof ik er om heen zat te liegen!
“Mijn informatie vertelt me dat je geen school meer hebt.” zeiden ze.
Ja, maar die informatie is zeer verouderd, want die is vorig jaar ingevuld op een of andere website, ik kan er ook niets aan doen dat jullie me nu pas bellen. Ik zit nu nog op school. Heb tentamens, moet nog een stage af zien te ronden, nog een project moet worden opgebouwd, ik kan nu simpelweg nu nog niet 36 uur werken en dan ook nog op en neer naar school gaan. Toen ik voorstelde om 20 uur te werken, hadden ze er geen begrip voor. Ze zouden me gister terug bellen daarover, nog niets gehoord. Raar uitzendbureau, zal de naam niet noemen.

En wat ook raar is, is mijn Kikker. Ik weet het, het is een raar bruggetje, maar ik wil het toch even kwijt, voor mensen die vissen hebben en denken; goh, laat ik een kikker nemen! Mensen zoals mij. Want ik heb een hele mooie sluierstaart, genaamd Tom. Tom zwemt altijd heel sierlijk rond. Maar toen Cassandra, de andere vis, dood ging, vond ik Tom een beetje eenzaam. En dus bedacht ik me; laat ik een nieuwe vis kopen. Bleek de winkel ook een kikker te hebben, dus ik heb een kikker gekocht. De man van de dierenwinkel zei dat de kikker best bij de vis kon. Nou jah, dus niet! Tom had zo’n mooie sluierstaart. En nu niet meer. Heel zielig, heel sneu, heel ‘begruttelyk’. En dat wilde ik nog even kwijt. Een vis zonder staart.

Moraal van het verhaal, koop een kikker, doe hem in een aparte bak en schrijf je voor een vakantiebaantje in bij een uitzendbureau.

21 juni 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: