jump to navigation

Warm 2

Zoals ik vorige week al in mijn column zei, en zoals iedereen waarschijnlijk wel gemerkt heeft, het is warm. En je hoort mij in het algemeen dus niet klagen. Je hoort me niet over de buren, over het broeikaseffect van mijn kamer en het opkomen van een zeer heldere en hete zon in het oosten die me elke dag rond een uur of half 8 wakker maakt. Maar waar je veel mensen wel over zult horen klagen zijn… stinkvoeten.
Vieze, dikke, opgezwollen stinkvoeten. Mensen, houd uw schoenen aan als u weet dat ze stinken! Ik draag altijd open schoenen met dit weer, want dichte schoenen zijn funest. Nu kwam ik er laatst achter dat zwarte sokken meer bijdragen aan deze stank dan de witte sokken die ik voor een paar euro op de Bazaar van Beverwijk laatst heb gekocht.

En natuurlijk heeft de mensheid niet alleen last van stinkvoeten, de welbekende okselgeur is ook zeer bekend. Daarom is de deodorant ook uitgevonden. Jammer dat die hint bij sommige mensen niet aankomt. Wees vooral niet zuinig!

Maar dit zijn allemaal negatieve lichaamsgeuren, lichaamsgeuren die we eigenlijk vinden stinken. Maar er zijn ook positieve lichaamsgeuren, geuren waaraan je iemand kan herkennen. Ik herken, volgens mij, drie mensen aan hun geur. Ben ik nu raar? Het is een doodnormaal iemand. Een man ruikt onderbewust voor de vrouw ook heel lekker een aantrekkelijk. Het is bewezen dat degenen die we lekker vinden ruiken, dat dat een goede match is voor een relatie. Of in elk geval lichamelijk, voor een eventueel later kind, een goede match is. Want diegene die dan lekker ruikt heeft dan andere afweerstoffen dan jij en dat potje afweerstoffen komt allemaal tezamen in dat kind, waardoor dat kind gezond en gelukkig is. En als je er over na denkt is het helemaal niet zo raar vermoed ik. Maar er zijn zoveel onderzoeken. De stem van de vrouw blijkt hoger te zijn als ze vruchtbaar is. De man zal zo ook wel zijn dingetjes hebben. Ik volg het allemaal niet. Ik word in zulke gevallen wel verliefd en laat evolutie lekker zijn gang gaan.

10 mei 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: