jump to navigation

Voetbal

Een rare sport. 11 mannetjes voor het ene team, 11 mannetjes voor het andere team. 1 scheidsrechter, 1 bal en dan is het doel om die bal in het doel van het andere team te schoppen. Voeg er een paar regeltjes aan toe, zoals buitenspel, er mag met het hele lichaam worden gespeeld behalve met de armen en handen en een afgebakend veld en je hebt de sport genaamd voetbal. Een immens populaire sport, dat blijkt deze week maar weer. Afgelopen maandag zaten van de 16 miljoen Nederlanders 7 miljoen aan de buis gekluisterd in de hoop dat Nederland een doelpunt maakte tegen Italië. En tot de grote verbazing van ieder won Nederland ook nog met 3 – 0!!!!!! Gewonnen van de wereldkampioen! En gister wonnen we van de vice kampioen, Frankrijk. Nederland is goed op weg dit jaar.

Normaal ben ik niet zo’n voetbalfan, ik hou in het algemeen niet zo van voetbal. UEFA-Cup, Champions League, het kan me allemaal niets schelen. Ajax, PSV, Heerenveen, vraag me niet wie waar speelt en wie het beste kan voetballen. Ik ben wat dat aan gaat een voetbal leek.

Maar als oranje speelt, kijk ik wel. Dan heb ik een land om voor te juichen, een team waarvan ik denk; ja, die mag kampioen worden. Dat maakt voetbal leuk.

En nu moet ik toegeven dat ik al die oranje gekte eigenlijk stiekem wel grappig vind. Ik weet dat sommige mensen zich er enorm aan ergeren, maar ik vind het wel komisch. Doe er zelf ook aan mee, al is het wel in mindere mate. Ik ken mensen die de achtergrond van hun mobieltje veranderen in de goal van Wesley Snijeder in de wedstrijd Nederland – Italië. Wist je overigens dat je zelfs je Windows Live Mail (aka Hotmail, maar dan in een modern jasje) kan omtoveren naar iets oranje-achtigs? Er zijn mensen die het doen!

Al gaat het onderspuiten van een chihouhou nou net wat te ver… arm beest.

Maar goed, Oranje is op weg naar de top, we zijn door naar de kwartfinale en ik heb me laten vertellen dat we tegen Zweden moeten volgende week. Het komt vast goed.

Lang leve het Oranjelegioen!!

14 juni 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: