jump to navigation

Verhuizen

Verhuizen, arch! Overal in huis staan dozen. Van de woonkamer tot mijn slaapkamer aan toe. Mijn slaapkamer, het heiligste der heiligste is vervuild met stapels dozen. En die troep komt niet eens van mijn eigen kamer, want het meeste van mijn troep ligt in Leeuwarden, maar toch. Dit is zolderrommel. Rommel die je wilt bewaren, want er kleeft een herinnering aan. Al die schoolboeken uit groep 8, die rekenschriftjes uit groep 5, en ach, zeg nou zelf, ze zijn best schattig. Het is leuk om weer eens te zien, maar ik hoef er niet zo nodig om te verhuizen om ze weer eens tegen te komen.

Maar zoals elk nadeel, kent ook het verhuizen een voordeel. Nieuw huis! Een prachtig vrijstaand huis aan de rand van Sneek. Het enige ironische is dat ik een half uur extra reistijd heb als ik met het Openbaar Vervoer naar huis wil, maar dat ter zijde. Ik heb afgelopen jaar al genoeg woorden vuil gemaakt aan het OV, dus dat zal ik in deze verhuiscolumn maar niet doen. Dus woensdag wordt het sjouwen met al die dozen. Je laadt ze in een vrachtwagen, rijdt een klein stukje om ze vervolgens weer uit te laden. Ik moet eerlijk zijn, daar heb ik geen zin in. Ik moet zo de resterende restjes van mijn kamer ook gaan inpakken. Geen zin in. Ik hou er niet van dat mijn boeken, mijn spulletjes in een doos verdwijnen. En zal je net zien dat die doos kwijt raakt tijdens de verhuizing. Want dat heb je altijd, er raken dingen kwijt! Maar ik hoop het niet. Ik ga er niet van uit. Ik hou woensdag een oogje op die doos. Doos ja, want ik denk dat al mijn overgebleven troep wel in 1 doos past. Zoveel is het niet. Ik sleep zondag of maandag nog een paar andere troepjes naar Leeuwarden toe, want dan weet ik waar het ligt! Ik hoop dat dit de laatste keer is tussen nu en een jaar dat ik betrokken ben in een verhuizing. Maar dat zal wel niet, want als mijn nog veel te vage plannen om naar Groningen te vertrekken door gaan zal ik toch ECHT moeten verhuizen,

Maar niet aankomende week. Aankomende week is mijn ouderlijk huis aan de beurt. En voor wie nog interesse heeft, mijn ouderlijk, prachtig vrijstaande met tuin op het zuiden huis staat nog steeds te koop.

5 juli 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: