jump to navigation

Tijd

Terug de tijd in. Wie wil dat nou niet? Zelf aanwezig zijn bij de Slag om Arnhem in 1944 of nog verder de tijd in, getuige zijn van de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584 in Delft. Ontdek hoe de prehistorische mens precies leefde en ren voor het eerst van je leven weg voor een bloeddorstige Tyrannosaurus Rex. Tijd wordt wel gezien als de vierde dimensie, naast hoogte, breedte en lengte. Het is, heel simpel, een opeenvolging van tijdstippen.

Ik geloof niet dat reizen naar het verleden mogelijk gaat worden. Immers, dan zouden we dat nu toch ook al merken? Ik heb nog geen enkele bezoeker uit de toekomst ontmoet. Maar aan de andere kant; ik zou diegene raar aankijken en denken terwijl van hem weg loop; ‘die is niet goed snik’. Dus een tweede theorie zou zijn dat ze zouden opgaan in de menigte. Maar dannog zouden ze opvallen, want de gewoontes van vandaag de dag zijn over 50.000 jaar wel weer anders, mits de mensheid dan nog überhaupt bestaat natuurlijk. Maar aan de andere kant (theorie drie); de welbekende UFO’s zouden best mensen uit de toekomst kunnen zijn. Ik las op Wikipedia dat er vaak UFO’s worden waargenomen op plaatsen waar kort daarna een ramp of zo gaat plaatsvinden. Dus dan zijn UFO’s eigen ramptoeristen uit de toekomst.

Tijdreizen, je zou het ook kunnen gebruiken door fouten in het verleden recht te zetten. Waarschijnlijk was mijn huidige leven niet zo veranderd als ik mezelf in een vakantie niet zo voor lul had gezet met een akkefietje. Maar het feit dat ik er nu aan terug denk, zegt al weer iets over mijn huidige denktrant, dat dan waarschijnlijk wel veranderd zou zijn. Volg je me nog? Of zou er dan een parallelle tijdslijn ontstaan als je bijvoorbeeld per ongeluk je overgrootvader van een rots afduwt en jezelf dus in feite uit die tijdslijn wist, omdat je niet geboren word? Er zijn wetenschappers die serieus geloven dat tijdreizen wel mogelijk zou moeten zijn. Ze weten alleen niet hoe. Het lijkt mij een ingewikkelde materie, dus ik waag me er niet aan.

Of zoals Tais Teng ooit zei; ‘Tijd, een getikt verzinsel. Leuk om aan de muur te hangen.’

18 oktober 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: