jump to navigation

Skivakantie

skien.jpg Wie doet het nou niet? Om de zoveel tijd op skivakantie! Nou, ik ben zo’n eentje die dat dus nooit doet. Ik heb geen idee hoe het is om op de latten te staan. Of op een snowboard. De enige keer dat ik iets soortgelijks heb gedaan, was drie jaar terug, toen er in maart zoveel sneeuw was gevallen. Of op een skateboard, maar daar ben ik raar genoeg wat voorzichtig mee. Als je valt, val je ook keihard op steen. Niet ik ooit val, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat ik nooit skateboard of op een skateboard sta. En zo belandt ik dan in een visuele skateboard cirkel. Niet op een skateboard staan is niet vallen. Niet vallen is niet op een skateboard staan. Niet op een skateboard staan is niet vallen. Etc.

Maar goed, vele gezinnen gaan toch elk jaar weer op skivakantie. En waarschijnlijk ook op zomervakantie. Ik, als arme student, kan alleen maar jaloers toekijken hoe mijn leerlingen op stage op de laatste schooldag massaal spijbelen om de files naar Oostenrijk voor te zijn. Een paar vrienden van me gingen dit jaar ook op wintersport. Dan heb ik de neiging in de kofferbak te gaan zitten, me stil te houden en dan als een duveltje uit een doosje in Oostenrijk te voorschijn te springen. “Hallo! Hier ben ik! Bedankt voor de rit!” En dan vervolgens keihard wegrennen, op zoek naar een overnachtingplaats. Vervolgens ga ik leren skiën van Anton, de skileraar. Gebruind, brede schouders, mooi kontje en donkere ogen die mij als sneeuw voor de zon doen smelten. Aangezien ik niet kan skiën en ik de slechtste ben in zijn klas…. Vul maar aan!

Dit is allemaal een rooskleurige droom natuurlijk. De werkelijkheid zal wel heel anders zijn. De werkelijkheid zal wel zijn dat ik bij de eerste de beste piste onderuit ga, mn been op drie plaatsen breek, waarvan 1 open bot breuk is en ik de eerste de beste gipsvlucht naar huis moet nemen. Maar tot overmaat van ramp zijn de gipsvluchten op, dat overkomt mij namelijk altijd, en moet ik 1 a 2 weken wachten totdat ik naar huis kan. Lijkt me wel gezellig, zo’n gipsvlucht. Met z’n allen in het vliegtuig balen dat je zo’n stom foutje had gemaakt.
Maar ik denk dat, voordat ik serieus op wintersport ga, ik toch eerst maar eens stiekem een paar lesjes skiën of snowboarden neem in een neppiste in Nederland… lijkt me verstandig.

1 maart 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: