jump to navigation

Lammetjes

lammetje.jpg OMG! Er zijn lammetjes! Echte kleine, witte, wollige, schattige, springerige lammetjes! En springerig zijn ze zeker, ook in de stal. Buiten kan nog niet, heb ik me laten vertellen. Daar is het nog te koud voor.

En terecht. Het is steenkoud buiten. Ik kan niet goed tegen kou. Nou jah, ik kan op zich wel goed tegen kou, alleen mijn vingers niet. Dat is niet een kwestie van het weer, dat ligt gewoon aan mij. Je kent het vast wel, als je zonder handschoenen bij nul graden een eind gaat fietsen. Dan trekt al het gevoel uit je vingers, worden ze spierwit en doen ze ontzettend pijn. Plus het gaat ontzettend prikken als je in een warme ruimte komt, waar ze weer kunnen ontdooien. Moet je voorstellen, dat heb ik dus altijd! Als het 30 graden buiten is en ik fiets zonder jas en er staat een briesje, kan het zijn dat mijn vingers ijs-ijs koud worden. Of als ik in een supermarkt sta met airco, dat ze helemaal bloedloos worden. Verschrikkelijk! Wees blij dat je het niet hebt. Heb ook altijd koude vingers. Als iemand er iets tegen weet, reacties zijn meer dan welkom.

Maar goed, terug naar de lammetjes. Lammetjes betekenen vaak de start van de lente. Je weet vast wel wat ze zeggen:
“Danst het lammetje in maart, april pakt het bij de staart.” Echter doet april wat hij wil en in mei leggen alle vogels een ei.” “Een droge maart is goud waard.” Is ook een bekende. Niets van gemerkt. Het sneeuwde afgelopen week! Niet op de dag dat ze het hadden voorspeld dat het sneeuwde, namelijk maandag toen het zo nodig keihard moest hagelen, maar de dagen daarna sneeuwde het. En was het koud. Maar daar ga ik maar niet op in, want dan val ik in herhaling.

Lente heeft zijn pluspunten, bloesem aan de bomen, behalve natuurlijk aan de Wilgen die verplaatst gaan werden naar het Burgemeester Rasterhoffpark. Als alternatief voor het kappen. Een gekapte wilg kan niet een mooie boom worden in de lente, laten we dat eerst even duidelijk stellen. Een gekapte wilg is eigenlijk een dode wil. Een lijk. En dat gebruiken we vaak om tafels te maken, of stoelen. Raar idee, ik ga ook hier niet te veel op in. Dan ga ik rare dingen denken, eigenlijk doe ik dat nu al. Mijn tafel is ook van hout. En mijn deur ook… en de plinten… en mijn bed… kast… boekenplank… ik hou er over op. Moet van mezelf.

Eigenlijk is het nog geen lente, dat duurt nog ongeveer 2 weken. En eigenlijk vermoed ik dat we er dan nog niets van merken… maar dat is alleen maar een vermoeden! Ik wacht zeer geduldig op de warmere tijden.

8 maart 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: