jump to navigation

Jeuk

Jeuk! Jeuk! Jeuk! Irritatie. Ik heb er deze zomer nog geen last van gehad, maar nu is het zover. Muggen! Steekwezens die je in het diepste van je ziel kunnen kwellen. Ze houden je uit je slaap, ze stellen je in staat om s’nachts je bed uit te komen omdat je ze simpelweg dood wil hebben. En dan nog wordt je gestoken. Ik ben een gelukkig persoon, vaak voel ik ze niet, maar als ik eenmaal weet dat er een muggenbult zit, dan gaat hij ook jeuken. En hoe!

De run op de hor is weer begonnen. Evenals de run op de Azaron, want dat werkt tegen muggenbultenjeuk en de run op de klamboe’s van de Xenos. Die zijn makkelijk, goedkoop en effectief. Ik heb er ook eentje. En het heeft een positief bij effect. Het ziet er behoorlijk romantisch uit. Want dat is wel weer mooi aan dit weer. De romantiek bloeit weer op. Als het wat warmer weer is, is iedereen blij en vrolijk en dan gaat alles een stuk makkelijker. Je stapt bijvoorbeeld gemakkelijker in een vliegtuig met een groot gat in de romp, met het vooruitzicht dat, als je uit stapt er mooi weer zal zijn. Of sowieso, je gaat op de drukste dag van het jaar op Schiphol, vliegen naar een muggenloos oord. Die dag was gister en ik ben blij dat ik toen niet op Schiphol was. Vond het er al druk op een willekeurige dag in mei al druk. Maar in de auto stappen lijkt me nu ook niet slim. Als je naar een muggenloos oord wilt rijden, kom je gegarandeerd in de file volgens mij. En dat wil je ook niet.

Het is zo jammer dat we de gehele muggenpopulatie niet gewoon kunnen uitroeien. Dat verstoort dan weer de natuurlijke balans. Het zijn dan vooral toch de vrouwtjes die ons wakker houden. Altijd weer die irritante vrouwen hè? Mannetjes doen niet zoveel kwaad. Maar wat zou er gebeuren als we die muggen afschaffen? Wij hebben dan geen muggenbulten meer. Maar er zullen dan ook heel wat diersoorten, zoals spinnen zijn, die geen eten meer hebben. Dus die sterven ook uit. En ook daar lig ik niet wakker van. Maar wat gebeurd er als alle spinnen uitsterven? De beesten die die spin dan eten, zoals vogels, kunnen zich dan gaan ontwikkelen. En al die extra vogels moeten natuurlijk ook eten. En die doen zich te goed aan bijvoorbeeld de menselijke oogst. Die mislukt dan, waardoor je heel erg veel honger creert. En wat doet honger met mensen? Kijk maar naar Etiopie, daar heerst momenteel een enorme hongersnood. Die beelden krijg je dan ook bij ons en uiteindelijk sterft iedereen. En wie wordt er beter van? De aarde zelf! De mensheid wordt behoorlijk ineenkrimpt en de aarde heeft plotseling te tijd om zichzelf te herstellen van de schade die wij, de mensheid, hebben veroorzaakt.

Wat een mug al niet kan veroorzaken.

26 juli 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: