jump to navigation

IJlst 2015 festival.

Er is weer wat te beleven in Wymbriteradiel. Een heus festival is er vandaag in IJlst! 2015 Festival. De opbrengst, komt ten goede aan the Hunger project. Mensen met honger krijgen te eten, wat een nobel streven! Er is een hoop honger in de wereld en ik heb het idee dat dat vaak word vergeten. In het journaal hoor je alleen maar over oorlog en leed, maar honger komt niet zo vaak meer voor, terwijl Nederlanders wel weten dat het voorkomt. Ondervoedde kinderen met bolle opgezette buikjes met vliegen in de ogen zijn de beelden die wij hebben van een hongerland. En dat zal wel waar zijn. Vaak bemoeien Bekende Nederlanders zich er mee, maar dat blijkt bij dit festival mee te vallen. Geen Ron Brandsteder of Luciel Werner dit keer die even in een Derde Wereld land gaan kijken hoe de situatie is. Ik zie de meerwaarde hier niet van in. Het kost veel geld om een camera team naar een arm land te sturen en die BN’er wordt vast ook ingehuurd. Heeft geldgevend Nederland serieus een bekend persoon nodig om te laten zien hoe erg de hulp in die landen nodig is? En de studenten die je op straat op straat tegen komt die lidmaatschappen van Green Peace staan te verkopen doen het niet voor hun idealen, maar voor de berg geld die ze er mee verdienen. Nu ben ik eerlijk, ik heb geen verstand van financiën en dergelijke. En ik geloof in eerlijk spel, maar soms hoor je zulke negatieve berichten. Dat een kwart van de giften naar corrupte regeringen gaat enzo… Ik ben niet te beroerd om te geven, maar sommige dingen snap ik niet. Die corrupte regeringen willen toch ook dat hun land welvarend word? Met de tsunami van 2004 kwam deze kwestie aan het licht. Kan daar niets aan gedaan worden?

Maar festival 2015 zal hier niet zoveel mee te maken hebben. Een super festival met een supergoed doel. De opbrengst zal hopelijk hoog zijn en ik hoop dat ze hun doelstellingen bereiken.

Er is een hele grote plus die ik de organisatie nog wil geven, namelijk dat huisdieren niet zijn toegestaan op het terrein! Jammer dat ik er vanwege omstandigheden niet bij kan zijn.

13 september 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: