jump to navigation

Het einde

Tijd om weer terug te komen in het gareel. De Sneekweek is weer voorbij. De Sneekweekshirts kunnen terug de kast in, alle bars verdwijnen weer naar binnen en de podia verdwijnen in zn geheel weer uit het straatbeeld. Och, wees niet getreurd, volgend jaar zijn ze er vast wel weer.

Heb zowel positieve als negatieve dingen gehoord over afgelopen week. Om maar eens bij het positieve te beginnen, het was af en toe gewoon droog! Halleluja! Niet elke dag en avond helaas, maar er waren droge momenten, geef maar toe. En natuurlijk de sfeer was positief. Moet er wel bij zeggen dat ik het idee had dat het vorig jaar drukker was dan dat het dit jaar het geval was. Dat zal vast aan het weer gelegen hebben.

En naast de positieve gevallen, waren er ook negatieve dingen. Niet dat ik daar zozeer de nadruk op wil leggen, zo ben ik namelijk helemaal niet, ik heb een positieve insteek, maar dit wilde ik toch even kwijt. Bijvoorbeeld! Het starteiland. Ik hoorde, ben er zelf niet geweest, maar ik heb betrouwbare bronnen, dat het daar een puinzooi was. Een grote berg afval waar je op liep en/of op bivakkeerde. Voor de mensen die het niet weten, het starteiland is wat uitgebreid. En de gemeente is blijkbaar 1 ding vergeten te plaatsen over het eiland. 1 ding, die essentieel is om het een beetje leefbaar te houden. Prullenbakken! Blijkbaar waren er nergens plekken waar je je afval kon deponeren, met als gevolg dat overal half vergane bakjes patat liggen, lauw bier dat in de modder ontzettend gaat stinken en dat er, zover het oog kon zien, plastic bekertjes op de grond lagen.

En nog een puntje waar ik me dood aan ergerde tijdens deze Sneekweek waren honden. En niet zozeer de hondenpoep, want dat was het probleem niet. Maar wie haalt het in zijn bolle hoofd om een teckel of, nog erger, een chiwouwou mee de stad in te nemen naar een braderie die gewoon druk bezocht is! Dan VRAAG je er toch om of er iemand op je hond wil gaan staan??!! En natuurlijk wordt de eigenaar dan boos. Ik kon er ook niets aan doen, het is druk, ik zag die hond niet. En wat wil je ook, zo’n hotdog op pootjes is toch nauwelijks te zien als het druk is? Arme hond, die kan er natuurlijk ook niets aan doen dat zijn baasje zo stom is om hem de drukte in te brengen. Het beestje zal wel doodsangsten uit staan, tussen al die benen die steeds om hem heen bewegen. Maar aan de andere kant, froefroe zal er wel aan gewend zijn dat er mensen op hem gaan staan… Want echt waar, mensen, laat toch die honden thuis als je naar een plek gaat waar veel mensen zijn…

9 aug 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: