jump to navigation

Film

Wat is de film toch weer een raar medium. Het is om te vermaken, denk maar aan al die platte komedie’s en schreeuwerige tekenfilms. Het is om te informeren, denk maar aan films over het milieu en documentaires zoals the March of the Penguins. Je hebt populaire films waarvan ik geen idee heb waarom het een populaire film is, zoals bijvoorbeeld Alles is Liefde, vond er serieus niets aan en je hebt gewoon goede films zoals the Sixth Sense.

En je hebt de Wildersfilm. Fitna. Zijn enige productie. Technisch gezien is hij zeer slecht in elkaar gezet. Beetje amateuristisch. Als ik tijd heb en een camera bij de hand en ik heb inspiratie, wil ik zelf ook nog wel eens een filmpje in elkaar draaien. Die belanden uiteindelijk op Youtube. Mijn filmpjes zijn zeer berucht en slecht, maar dat ter zijde. Wilders heeft er niet zoveel prof’s op gezet om zijn film te monteren. Misschien heeft hij zelf geprobeerd Pinnacle, een bewerkingsprogramma, uit te vogelen en dat de film daarom nu pas uit werd gebracht, terwijl hij in november al riep te schreeuwen dat hij een film ging uitbrengen. Even op google gezocht naar een foto van Mohammed B, vervolgens een rapper er tussen uit gepakt, geen toestemming vragen om stemmen en beelden van andere mensen en andere tv stations te gebruiken… het duidt toch op een stukje amateur-werk.

Het gaat niet om de vormgeving, zal hij wel roepen. Het gaat om de inhoud! Welke inhoud? Een hoop krantenkoppen, beelden van 11 september 2001 die we allemaal al honderd keer gezien gezien hebben en wat geschreeuw als het hoofd van een man letterlijk wordt afgesneden, wat godzijdank niet direct in beeld te zien is. Wat je dan wel weer ziet is het hoofd op zich, hoefde voor mij ook niet. Maar goed…

Mijn idee bij deze film is dat alles wel heel erg over 1 kam wordt geschoren. Alsof iedereen zo is. Reacties in Nederland waren rustig, voor zover ik heb gehoord, Islamitische landen zijn nog steeds pissig op ons, en Liveleak, waar de film op werd vertoond, heeft de film offline gehaald vanwege bedreigingen. Liveleak stond zelf niet achter de ideeën van de film, maar was een voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Uiteindelijk draait het daar om, willen zeggen wat je wil. Wilders heeft zijn zegje gedaan, het leven gaat nu gewoon weer door.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: