jump to navigation

Dierendag

Het is weer dierendag. Een prachtige dag om je dier in het zonnetje te zetten. Op deze dat wordt er extra gedacht aan de zwerfhonden in de grote steden, verwaarloosde katten, opgesloten in appartementen en goudvissen die in een ronde kom zwemmen. Het is een dag die Marianne Thieme in haar hart sluit en dat ze denkt; waarom denken we niet elke dag aan die zwerfhonden in de grote steden, aan die verwaarloosde katten in die appartementen en die goudvissen in die ronde kommen. Volgens haar zouden we altijd moeten denken aan de zielige musjes, die moeite hebben de winter door te komen en die arme parkieten die hun eenzame lied voor hun baasjes zingen. Vandaag denk ik er aan. En jullie ook.

Dierendag. De dag dat mijn vis eten krijgt. Niet veel meer, want snoep is niet goed voor mijn vis en ik zou bij God niet weten waar ik in hemelsnaam snoep voor een vis moet halen. Maar goed, dat maakt niet uit. Ik vind het persoonlijk een beetje raar om je dier alleen maar op dierendag in het zonnetje te zetten. Daar heb je toch geen dier voor? Je knuffelt toch elke dag even met je dier? En je geeft hem toch elke dag eten? Het zou wat zijn als je je huisdier alleen op dierendag eten zou geven. Dat doe je toch niet?

Er is vast een reden dat dierendag na de zomer valt. Het is vast een complot. Stel eens voor, na de vakantie, dus in september, neemt persoon X een puppy, genaamd Max. Max is een zeer levendig, energiek hondje. Op de eerste dierendag wordt hij dan ook extra in het zonnetje gezet. Max groeit, Max bloeit. En dan wordt het weer zomer. Vakantie. Ai! De camping waar persoon X altijd naar toe gaat laat geen honden toe. En nu? Voor dit jaar besluit persoon X om een andere camping te zoeken, want Max wil hij niet achter laten. Het is zo’n speels beestje. Maar goed, de vakantie viel wat tegen, de vaste camping was toch wel leuker… En Max wordt steeds ouder, en ouder. Het energieke valt wat weg en persoon X begint zich af te vragen waarom hij Max heeft. En dan komt er een vakantie dat persoon X naar de vaste camping verlangt. En op een dag, in de zomer, gebeurt het onvermijdelijke, wat veel honden overkomt. Hij wordt achter gelaten in het bos. Ai ai ai. Wat er gebeurd, laat zich wel raden. Max belandt met een beetje mazzel in het asiel en heeft een klote dieren dag de zomer daarna, want de mensen in het asiel proberen hem wel op te vrolijken, maar Max is verlaten…

Persoon X denkt dan terug op dierendag: wat heb ik gedaan!! Tenminste, dat hoop ik voor persoon X, want echt waar, walgelijk dat mensen dat doet.

Moraal van het verhaal; zorg goed voor je dier.

4 oktober 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: