jump to navigation

Deze column gaat over Sneek

“Wanneer gaat jou column weer eens over Sneek?” Die vraag kreeg ik laatst voorgeschoteld. En wat moet je daar op antwoorden? Ik houd van Sneek, ik ben er geboren, getogen niet helemaal, want dat was in Oppenhuizen en dat valt onder de invloedssferen van Wymbritersadiel ondanks dat dat weer onder de rookwolken van Sneek valt, maar goed. Ik winkel in Sneek, ik ging in Sneek naar school, leerde mijn eerste vriendje kennen in Sneek… dus ik ken Sneek behoorlijk. Maar om elke week wat over Sneek te bedenken, dat weet ik niet.

Ik heb het al best vaak over Sneek gehad, over het openbaar vervoer, het Burgermeester Rasterhoff park, noem maar op. En natuurlijk heb ik het vaak over de bereikbaarheid van de stad. En eigenlijk wil ik dat nu weer aan de kaak stellen, want om eerlijk te wezen heb ik er onderhand wel een beetje genoeg van om bij de waterpoort mijn leven als fietser te riskeren om af te slaan, terwijl alle auto’s roekeloos doorrijden. Het is daar op de Single en de Lemmerweg zo druk geworden, omdat heel veel mensen geen zin hebben om om te rijden naar hun bestemming en daardoor door het centrum gaan. Ik bedoel, als je naar het station wil vanuit Duinterp, zelfs DAN moet je door het centrum! Maar daar had ik het al eens over gehad. Al wil ik nog wel kwijt dat ik het wel een goed idee had gevonden als de Geeuwbrug gewoon was gebleven als afslag. Had heel wat drukte in het centrum bespaard.

Nou jah, dat is mijn mening. En ik kan mijn mening nog wel meer verkondigen dan dat ik nu al doe, of het zin heeft is een tweede punt. Ik vind het te druk in het centrum. Bastra. En automobilisten die op zaterdagmiddag over het zebrapad bij de kruising bij de Oosterdijk rijden veroorzaken irritatie en files. Maar niet aan mijn kant, want ik ben die vervelende voetganger die voorrang op een zebra pad eist. Plus ik haal het niet in m’n hoofd om op zaterdag middag daar langs te gaan met de auto.

Zo! I have spoken.

23 augustus 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: