jump to navigation

Brillen zijn not done?

Maxima met bril is ‘not done’ las ik gister op het world wide web. Mijn eerste reactie bij mezelf was: Wat?! Wat is er mis met een mooie hippe bril? Waarom zou Maxima geen bril mogen dragen? Omdat een bril ‘uit’ is of zo? Ik werd alleen al pissig bij de titel. Hoezo een bril ‘not done’. Ik ben ook een brildrager en ik hou van mijn bril. Hij is praktisch, hij is hip, hij is mooi en hij is groen, met zwart. Inderdaad, veel mensen gebruiken lenzen, maar dat hoeft niet te betekenen dat iedereen dat doet?

Maar goed, toch maar het artikel lezen. Stond er in kleine lettertjes dat de RVD niet blij was met de foto. Dat het niet om de bril ging stond er in nog kleinere lettertjes. Het ging er om dat er weer eens een foto was gemaakt van de prinses in de privé-situatie. En daarom zwaait ze inderdaad ook naar de camera… Maar goed, privé is privé, ben ik het dan wel weer mee eens. Alleen leg die nadruk dan niet zo op die bril, dat die niet kan. Dat vind ik dan weer ‘not done’.

Nogmaals; waarom wordt er zo negatief gekeken op brillen? Mensen beweren vaak van niet, maar als je de bladen open slaat, is het toch wel zeer duidelijk. Modellen hebben geen bril op, tenzij het specifiek een reportage is over de bril. Modellen op de catwalks zijn brilloos en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat dan wel weer hip is, zijn zonnebrillen! Van die hele grote zonnebrillen, waardoor je niet alleen je ogen afschermt van de zon, maar tegelijkertijd ook je voorhoofd en een groot deel van je wangen. Van die brillen met allemaal bling bling, die eigenlijk ook niet bedoelt zijn om op je neus te dragen, maar als accessoire voor in je haar. Van die brillen waardoor je gezicht ontzettend bleek word als je het draagt, terwijl de rest van je lichaam wel bruin kleurt.

Ik zie de lol er niet van in. Ik wil een nieuwe zonnebril. Maar die van mij is op sterkte, dus die koop je niet 123. Duur grapje. Een van de nadelen voor een brildrager. Ik weiger overigens van die rare klepjes die je op je bril kunt klikken. Voel ik me gelijk zo oud. Eigenlijk mag ik niet klagen, want mijn zonnebril is ook nog best wel hip. En klein. Fatsoenlijk zou ik het noemen. Makkelijk opbergbaar, stevig, functioneel en leuk. Zo zie ik het toch nog het liefst. Leve de bril.

26 april 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: