jump to navigation

Brand!

Brand, blij dat ik nog nooit heb meegemaakt. Ja, natuurlijk heb ik wel eens een fik gezien en ik heb ook wel van dichtbij meegemaakt wat voor desastreuze gevolgen brand kan hebben, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iets van mij afbrandde waarvan ik niet wilde dat het afbrandde. Gelukkig niet zeg.

In Sneek kunnen nu twee café eigenaren meepraten over de gevolgen van brand. Ja, ze kletsen nu een toontje later in de Kletser, een café die nog maar net open was. Ik was op het moment van de brand in Leeuwarden, wat op zich ook wel logisch is, want ik woon daar. Ik was op dinsdagavond aan mijn avondhapje bezig met RTL Boulevard op de achtergrond toen ik plotseling de naam ‘Sneek’ hoorde vallen. Ik verslik me, draai me om en zie een gebouw naast het stadhuis in de fik staan. Eerste reactie: WTF! Is er wat spannends aan de hand in Sneek, zit ik in de Friese hoofdstad. Ramptoerisme, eigenlijk best erg, maar dat ter zijde. Vervolgens een woordvoerder van Rafaella aan de telefoon, want zij was te overstuur. Rafaella? Welke Rafaella? Die van Idols Rafaella? Right here, right now Rafaella? Inderdaad, Rafaella is betrokken bij het café en zijn welzijn. Wist ik niet? En toen was de Kletser uitgekletst. De brandweer zal wel gezegd hebben: “Jongens, niet kletsen, maar blussen!” Eigenlijk best stom dat ik daar nooit geweest ben, maar ik hoorde dat het echt een zeer gezellig en sfeervol cafeetje was.

Natuuuuuurlijk vind ik het heel erg voor de Idols winnares dat alle moeite die zij en haar vriend in het pand hebben gestopt. Maar ik geloof in dat het voorbestemd was, want alle negatieve dingen in het leven, zoals dit, leveren uiteindelijk, na een weg van jaren, weer wat positiefs op. Zoals Brigitte Kaandorp ooit zong ‘Het komt allemaal wel weer goed’. Sommige mensen zullen me voor gek verklaren dat ik zo denk, maar je kunt pas de positieve dingen van het leven in zien als je de negatieve dingen van het leven aan den lijve ondervonden hebt.

Ik las in de krant dat de Kletser opnieuw wordt opgebouwd. Dus een stap richting posivitisme is al gemaakt en als je het hoofd niet al te lang laat hangen over iets waar je geen invloed in had, dan komt er binnenkort weer een dag dat de Kletser weer kletst!

6 september 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: