jump to navigation

Bogerman

Een prachtige dag in het mooie Sneek. Afgelopen woensdag was het Going Global op het Bogerman. En aangezien ik een dagje vrij had, dacht ik; ik ga eens even kijken op die oude school van me. Heel leuk en aardig allemaal. Je kon er ijs krijgen en je auto laten wassen, of hij schoon werd was een tweede punt, maar het ging om het idee! Alles voor het goede doel!

En zo dacht de Landmacht er ook over, ook zij waren van de partij met een klimwand. Stiekem is dat een wervingscampagne, want Defensie zit om mankracht verlegen. En waar anders kun je veel mensen rekruteren dan op een school waar veel examenleerlingen dit jaar examen doen maar daarna nog niet weten wat ze moeten? Slimme zet! Toen ik in mijn Bogermanjaren zat is het me ook wel eens te binnen geschoten, misschien moet ik het leger maar in! Maar 5 seconden later toch die gedachte maar weggeschoven, ik zie mezelf nog niet in Uruzgan.

En weet je wie er ook was? Ali B! Ja, die rapper die altijd hoog staat in de Kids Top 20 van Jetix. Ik mocht hem de hand schudden en een paar woordjes met hem wisselen. Nu is mijn leven compleet, ik was mijn hand nooit weer. Hij is eigenlijk best klein, niet veel groter dan mij. En als hij groter is, is het een kwestie van millimeters. En terwijl hij even later zijn ding deed op het podium, keek ik eens rond. Herinneringen alom. Ook ik heb in mijn middelbare schooljaren Going Global meegemaakt. Kenia was toen het land waar het om draaide geloof ik. Maar ik mocht niet mee doen met de reis, want ik zat in 5 havo en examenklassers mochten niet meedoen vanwege het examen. Het was niet eerlijk.

Mijn vrienden en ik zaten in de pauze nooit in de Aula vroeger. We zaten vaak of bij de lift, of op de tweede of derde verdieping bij de lespleinen of vlakbij de ingang, bij zo’n koe die je wel vaker ziet in Friesland. Bij dat laatste plekje was het vaak koud, in de zomer was het er lekker. Ik zal er maar niet over uitwijdden wat we allemaal toen hebben uitgevreten, maar ik kan me een zekere 1 april grap herinneren…

Mooie tijden waren dat… mooie herinneringen aan over gehouden.

19 april 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: