jump to navigation

Arch!

Sneek 2 april – Het komende weekeinde wordt weer gewerkt aan het spoor tussen Leeuwarden en Stavoren. Daarom zullen er vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen rijden. In plaats daarvan worden bussen ingezet.

Het zal ook wel weer niet. Terwijl het ruim van te voren aangekondigd wordt, heb ik het talent om het te vergeten als het zover is dat ik op vrijdag de trein moet hebben om van Leeuwarden naar Sneek te komen. Drijfnat kwam ik aan op het station, met het vooruitzicht om in een lekkere warme trein te gaan zitten. Ik slikte nog net een vloek ik toen ik zag dat er geen treinen reden, maar bussen! En er stond geen eens een bus.

Ik hou er niet van als er bussen worden ingezet, in mijn ogen is dat altijd chaotisch. Na een kwartier wachten stond er een ‘schoolbus’. Tenminste, dat stond op de bus zelf. Er zat een briefje achter het raam, dat het een Arriva bus was, die naar Mantgum, Sneek Noord, Sneek en IJlst reed. Zuchtend ging ik zitten. Het viel me in de eerste plaats nog mee. Had veel beenruimte en de verwarming stond aan. Zag het alleen nog steeds niet zitten om in een bus te hobbelen. Ik kan dan alleen maar naar buiten staren, want lezen in een bus? Dan word ik kotsmisselijk.

En dan krijg je te horen dat iedereen die naar Sneek Centraal moest van bus moest wisselen. Ze hadden een snelbus in het leven geroepen. Hup, die andere bus in, en wat voor een bus dat was… hij lekte, hij was koud, veel te weinig beenruimte…. Ik kan wel blijven klagen, maar het blijft een feit, die andere bus zat beter. En terwijl je door het Friese landschap rijdt, vraag je je toch af WAAROM er geen treinen rijden.

Die vraag werd vandaag in de Leeuwarder Courant beantwoord, want ze hadden een ‘Rijdende Blikopener’ van 200 meter op het spoor gezet, om het grind onder het spoor te vervangen. 200 meter! Wat een lengte! Moet ook gebeuren, denk ik. Er is vast een hele goede reden voor! En ach, zolang maandag de trein maar weer rijdt, kan ik er wel mee leven.

5 april 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: