jump to navigation

2007

2007.jpg Wat een jaar, wat een jaar. Het jaar van de Molen, het jaar van het Varken en natuurlijk het jaar van Michiel de Ruyter. Veel gebeurd. Maar nu ik er zo bij stil sta, WAT is er eigenlijk gebeurd? Uit mijn hoofd kan ik alleen de januaristormpjes verzinnen. Toen kreeg ik mail van school dat de college’s niet door gingen. Lekker stormdagje vrij! En verder denk ik aan Bokito, de gorilla uit Blijdorp. Ben toentertijd een paar maand na dat voorval met een vriendin aapjes wezen kijken in de dierentuin. Bokito hebben we toen nauwelijks gezien. “Maar” zei een willekeurige man. “De andere apen zijn ook interessant.” En vervolgens kregen we de totale apenstamboom van Blijdorp. Die vrouw die was aangevallen was ook zo’n apenfan. Geen wonder dat Bokito der aanviel. Die man was net zo erg!

2007 was het jaar van de geweldige Sneekweek. Heb nog nooit zo’n lekkere Sneekweek gehad als die van afgelopen jaar. Elke dag keihard aan het werk om vervolgens elke avond keihard te stappen. Heerlijk! Mooie tijden waren dat.

2007 was het jaar van rtl8, die de lucht in ging, het jaar dat het laatste Harry Potter boek uit kwam, het jaar van het seksschandaal in Groningen, waar homoseksuele mannen expres werden besmet met HIV, het jaar dat Rita Verdonk ‘Trots op Nederland oprichtte en natuurlijk het jaar dat tv-legende Jos Brink overleed.

Maar wat heeft terug kijken eigenlijk voor zin? Elk jaar kijken mensen terug. Elk jaar komen er wel wat boekjes uit met rare terugblikken. Zoals die van Fokke en Sukke. Het afzien van 2007. Leuk om te geven op verjaardagen of kerst. Leuk om even door te lezen, maar hebben we er verder ook wat aan? Eigenlijk niet. Over 10 jaar kan het ons niet meer zoveel schelen wat er in 2007 gebeurde. Net zoals het ons nu veel minder kan schelen dat in 1991 2 doden zijn gevallen bij een explosie in een vuurwerkfabriek in Culemborg. Wat weet je nog van 1991? Opheffing Warschaupact, Boris Yeltsin president van de Rusland en Ghandi wordt vermoord. Oh en natuurlijk houdt de Sovjet-Unie officieel op te bestaan. Ik werd vier dat jaar, dus vraag me aub niet wat ik er nog van weet…

Maar goed, ik wens iedereen een gelukkig nieuw jaar. 2008 kan nog wel eens een zeer interessant jaar worden voor ons allemaal!

29 december 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: