jump to navigation

De klok een uur terug

klok.jpg De klok moet achteruit. Of is het voor uit? Een foefje leert ons dat in het voorjaar de klok een uur vooruit moet. Dat betekent dat in het voorjaar je 1 uur minder in de kroeg kan zitten. Drama! Maar dat betekent ook dat je in het laatste weekend van oktober een uurtje langer kan blijven hangen, want de klok wordt een uur teruggezet. We gaan vannacht terug naar de wintertijd. Denk er eens over na. Je staat dus een uur later op, want de klok gaat een uur terug. Sta je normaal zeven uur op, dan sta je nu acht uur op, terwijl de klok zeven uur aangeeft. Maar voor je lichaam is het dan al acht uur. JEEJ!!

Ik hou van de wintertijd. Ik ben namelijk zeer gehecht aan mijn slaap. Ik denk er elke winter over na om een winterslaap te houden. Maar ja, dan krijg je zo’n gedonder met familie, school, stage, je kent het wel. En dan doe je het toch maar niet. Verder, buiten dat extra uurtje slaap, vind ik de wintertijd niets aan. Ik hou niet van de kou. Nou jah, kou is nog wel te overleven, je trekt een extra hemdje aan. Of je doet een sjaal om en hippe wanten aan. Ik heb normaal witte handschoenen aan, maar als het echt steenkoud is, trek ik mijn oh zo fel rode vuistwanten aan. Ze staan niet, ze vloeken ontzettend bij alles wat je er bij aan doet, maar ze zijn zo lekker warm. Maar dan moet het niet gaan regenen. Winter is lekker, kou is te doen, maar nat worden…. Brrr, daar heb ik een hekel aan.

En ik mag niet graag over ijzel. Mijn fiets is niet zo stabiel, ik lig zomaar om in scherpe bochtjes. Het mag alleen ijzelen als ik de deur niet uit hoef. Er zijn namelijk altijd mensen die wel de deur uit moeten en je kent het gezegde: het beste vermaak is leedvermaak. Muwahaha!!

Het is zo jammer dat ik niet tegenover een grote middelbare school woon, waar allemaal leerlingen op zitten die uit dorpjes uit de omgeving komen. Die fietsen namelijk in zeer grote groepen, want ‘dat is gezellig’. Ze fietsen, met ijzel, supersnel het fietsenplein op. Wat ze dan op dat moment vergeten, is dat het glad is. En dan voelt de eerste fietser het al aan. Die voelt hem glijden, maar kan zijn stalen ros nog net recht overeind houden. De tweede is niet zo gelukkig. De tweede houdt namelijk in en gaat daarbij vol onderuit. De derde in rij schrikt daarvan, wijkt uit en dondert vervolgens ook om. En de rest van de groep duikt er over heen. Auw, pijnlijk, maar ja, nogmaals: het beste vermaak is leedvermaak. Sorry voor degenen die dit vaak hebben meegemaakt, ik weet hoe het is. Heb het zelf ook ondervonden. Sindsdien ben ik ZEEER voorzichtig op fietspleinen en in bochten.

Dus mensen, de eerste stap richting al deze ijzelellende is het terugzetten van de klok vannacht. Wie weet wat de winter ons brengt! Maar die komt pas 21 december. Laten we eerst de herfststormen en de problemen met de bladeren bij de NS rustig afwachten…

27 oktober 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: