jump to navigation

123

iq-homer.jpg Wat een week, wat een week. Druk, druk, druk, tentamens, feestjes, vrienden opzoeken, pc een opruimbeurt gegeven, heb zo’n 16 gigabyte aan schijfruimte terug.
Tussendoor nog wat aan school doen, typisch leventje heb ik. En tussendoor nog wat tv meepakken, zoals de BNN IQ test. Doe hem elke keer wanneer ik in de gelegenheid ben. Twee jaar geleden was mijn score 119, vorig jaar 121. We zien hier een trend van elk jaar 2 punten er bij. Vol spanning zat ik ook dit jaar klaar. Hij viel me wat tegen. Een vriend van mij durfde met zekerheid te zeggen dat mijn score 110 zou zijn. Een andere vriend van mij was blij dat ik sommige vragen pittig vond, omdat ik hem dan moest trakteren. Aan het eind van de avond, zweethandjes. Had ik de voorspelde 110? Had ik de prognose van 123? Raar maar waar, dit jaar is het dus 123!! Overigens wel van die vriend van me verloren, die had 134. Die quiz is gewoon onbetrouwbaar.

Maar zo is de wereld, onbetrouwbaar. Net als de Amerikaanse Beurs. Niet dat ik er veel van heb meegekregen, ik snapte er serieus niets van. Ik volg het niet, heb geen aandelen, interesseer me niet in de koersen (behalve in de koers van de dollar ten opzichte van de euro, want dat maakt bestellen in Amerika aantrekkelijk) en ik ben totaal niet economisch aangelegd. Maar het viel me wel op hoeveel het plotseling in het nieuws was. Aangezien al die economische rare termen niet snap, vroeg ik aan iemand om het uit te leggen. Het was iets met de koers in Amerika die drastisch was gedaald. Iets met de rente omlaag, zodat de banken meer geld konden lenen, om vervolgens te investeren in iets. Allemaal leuk en aardig, maar heb IK hier last van?

Dat wist hij niet.

Ja, daar schiet ik iets mee op. Ja, ik weet dat brood en bier duurder gaan worden in verband met de graanprijs. Ja, ik weet dat chocola duurder gaat worden, omdat China nu ook het luxeartikel chocola kan veroorloven. Het heeft ook te maken met dat cacao plantages worden vervangen worden door plantages voor de bio-diesel en dat het te maken heeft met het binnenlandse conflict in Equador, een land dat verantwoordelijk is voor 1/3 van de cacau-producties, maar dat ter zijde. Misschien stijgen nu de huisprijzen, ook vervelend, moet ik nog langer sparen voor een koopwoning. We zien het wel… zolang ik er maar geen last van heb zodra het zover is!

26 januari 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: