jump to navigation

Online Sneek

sneekpuntnl.jpg Als je een beetje online bekend bent, weet je aardig wat websites van Sneek te vinden. En niet alleen over Sneek, nee, ook van Snekers en de gemeente Sneek. De gemeente Sneek heeft de meest voorspelbare internetadres wat je kan verzinnen. Sneek.nl. Ze hebben het laatst totaal vernieuwd. Heel overzichtelijk en er staat veel op. Wanneer welke activiteit in Sneek is bijvoorbeeld. Maar erg actueel over de gang van zaken van Sneek is de site niet. Daar hebben we andere nieuwssites voor, zoals de Sneker Internetkrant. Daar staat veel actueel nieuws. Erg leuk, erg handig. Die site is zo handig om op de hoogte te blijven van de gang van zaken. Ook worden sommige actuele nieuws items van Sneek uitgelicht in een aparte website, bijvoorbeeld de afsluiting van de Geeuwbrug, wat momenteel tot overlast zorgt. Op A7Sneek.nl kun je alles lezen over de vorderingen van dit project. Erg leuk, erg interessant. Je kunt op de webcams zien hoe hard de bouwvakkers aan het werk zijn.

Persoonlijk heb ik van de overlast niet zoveel last. Ik manoeuvreer me er fietsend wel doorheen. Maar als ik sommige mensen hoor, dan doen ze 35 minuten over een stukje wat normaal in een kwartiertje kan worden gereden. Ach, volgende week is al deze ellende weer voorbij. Maandag rijdt alles weer volgens planning, aldus alle aanplakbiljetten en de internetsite. Niet alleen deze dingen vind je terug op Internet, maar ook de inwoners van Sneek zelf zijn in grote aantallen aanwezig. Groot mooi voorbeeld is hyves. Wie is er tegenwoordig niet op te vinden? Het is een uitzondering als iemand geen hyves heeft, omdat ‘hij niet wil meedoen met de massa’.

Hyves is best leuk, maar als je er over na gaat denken is het ook best wel privacy-gevoelig. Want je leest precies wie wat heeft gedaan bij de krabbels. Als je hyves wat beter kent, weet je precies wanneer iemand jarig is, wanneer er bijvoorbeeld een trouwerij is van een oud havo-genoot en hoe het komt dat de relatie tussen een koppeltje uit is gegaan. Het is in Nederland een hype, maar ook in Sneek en omstreken is het toegeslagen. Elke school, vereniging, kroeg, het heeft bijna allemaal zijn eigen plekje op de hyves-site. Mensen beseffen alleen niet hoe makkelijk je bent op te sporen. Een goed voorbeeld zijn de familiedrama’s, die tegenwoordig zo vaak voorkomen. Als er weer een complete familie is uitgemoord door een gefrustreerd familielid, dan is er altijd wel 1 iemand van die familie die hyves heeft. En voordat hyves die profielen blokkeert, kun je de krabbels vaak lezen die vooraf gingen. Heel eng, heel luguber. Maar wel waar. Zo is iedereen gemakkelijk te traceren.

So be ware, big brother might be watching you!

20 oktober 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: