jump to navigation

Sinterklaas

mijter.jpg Sinterklaas is vandaag weer aangekomen. Zowel op tv als in Sneek. Vraag me altijd af hoe de Sint dat doet, zo snel vanuit Kampen in Sneek te zijn. Maar als iemand dat kan, is het de Sint wel! Een kindervriend, voor iedereen. En vergeet ook vooral Zwarte Piet niet. Zwarte Piet is cool. Je hebt verschillende soorten pieten, de Hoofdpiet, de Testpiet en ik hoorde gister dat er dit jaar zelfs Jump-Pieten naar Nederland komen! Yes! Dan kan Zwarte Piet mij leren jumpen. Dat kan ik namelijk nog niet. En er is vast ook wel een Leespiet. Die heeft vast het nieuwste boek van Harry Potter al uit. Dat is vandaag namelijk ook uitgekomen. Vannacht gingen de winkels open. Toen zat de Leespiet natuurlijk nog op de stoomboot. Geen wonder dat ik hem vannacht niet tegenkwam bij de boekhandel.

Ik had trouwens een grotere opkomst van mensen verwacht. Iedereen had toch zo’n zin in het laatste Harry Potter boek? Ik had de Engelse al gelezen, maar dit was m’n laatste kans om een boek midden in de nacht op te halen. Voor welke andere serie zouden er anders winkels open gaan? Wel erg leuk hoor. Sta je daar in de rij, met zo’n boek in je handen, je rekent af, loopt naar buiten en denkt; was dit het nou? Er waren wel heel veel blije kinderen hoor, die konden eindelijk gaan lezen. Ik weet allang en breed hoe het afloopt. Het gaat namelijk zo…..

Nee, zo flauw ben ik niet. Dat zou zo vreselijk zijn, het einde verklappen. Ik hou er zelf ook niet van, dat iemand het einde voorzegt. En ik denk ook niet dat de Leespiet dat gaat doen. Wees maar gerust. Die houdt het ook wel stil. Snel het boek uitlezen en dan netjes inpakken. Ik denk dat heel veel kinderen Harry Potter voor Sinterklaas willen hebben. Groot gelijk. Het is ook een pracht cadeau. Net zoals zijn nieuwe dvd die net is uitgekomen. Hou je niet van Harry? Dat is ook geen ramp, want Sinterklaas heeft ook voor jou wel wat meegenomen op de stoomboot. Autootjes, knuffels, barbies, lego, ballen, noem het maar op! Nu heb je weer echte chocoladeletters, taai taai en pepernoten. Zo lekker!!
Dus vanavond je schoen zetten, want Sinterklaas kan weer langs komen! Ik ben benieuwd wat ik morgenochtend er in terug vind. Jij ook?

17 november 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: