jump to navigation

Stroom

stroom.jpg Wat is de mens eigenlijk afhankelijk van een onzichtbaar iets. Elektriciteit aka stroom. Iemand uit de Middeleeuwen zal zich afvragen waar je het in vredesnaam over hebt. Een onzichtbaar iets waardoor er een lampje gaat branden? En waardoor er mannetjes in een doos verschijnen die het weer voorspellen? Ik heb het natuurlijk over de tv. In onze moderne tijd kunnen we er niet meer zonder. Daar is een groot deel van Nederland deze week wel weer achter gekomen.

Regio Tiel zat een paar dagen zonder stroom. Er zal wel een babyboom in die regio komen na 9 maand, gebeurde immers in Haaksbergen toetertijd ook. Maar de storing zorgde volgens het nieuws ook voor andere nodige problemen. Internet deed het niet, dus kon zoontjelief zijn online spelletjes niet meer spelen, waardoor hij begon te blehren en de situatie onhandelbaar werd. Dat zal de reden wel zijn dat de gemeente aanraadde om bij familie, vrienden of kennissen te gaan zitten die wel stroom hadden. Om de kinderen stil te houden. En natuurlijk om warm te blijven. HET item van de week volgens mij.

De reactie in Sneek en omstreken zal natuurlijk niet veel anders zijn dan daar in Tiel, mocht het hier gebeuren. Als eerste krijg je de verbaasde reactie. Het wordt plots aarde donker op straat. Je ziet geen hand voor ogen, je ogen moeten eerst wennen aan het duister. Wat is er aan de hand? Je kijkt naar je laptop. Oh, die doet het nog. Even later besef je pas dat de laptop overgestapt is op de accu. Buiten is het nog steeds aardedonker. Wat mist er? De kerstverlichting van de buren is helemaal uitgevallen. Het hertje in de voortuin is een duistere schaduw. De kerstman in zijn slee op het dak vormt een silhouet tegen het maanlicht. De nep-ijspegels wiegen wat heen en weer in de wind. Een voordeel van een stroomstoring is natuurlijk dat al die Amerikaanse onzin nu ook uit valt. Al die lichtjes zijn lichtvervuilend, milieuvervuilend en ergerlijk. Een paar lichtjes in de boom in de voortuin is oké, maar als die blinkerende dingetjes zijn niet voor mij besteed. Ik hou niet van die knipperende onzin, die schreeuwen om aandacht. Het is net reclame. Hou het maar lekker simpel, dat is goed genoeg.

15 december 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: