jump to navigation

Afwassen

afwas.jpg Afwassen. Ik heb er zo’n hekel aan. Het is 1 van de ergste dingen die eigenlijk dagelijks moeten gebeuren. Andere dagelijkse erge dingen zijn opstaan voor 9 uur, en onder de douche vandaan komen. Ik hou van de douche, platonisch natuurlijk.

Anyway, de afwas. Als ik het braaf elke dag doe, is het binnen een kwartier klaar. Ik ben immers maar alleen, dus dat valt mee. Maar als ik lui ben, en de meeste mensen die mij kennen weten dat ik lui ben in die dingen, wil de afwas zich nog wel eens opstapelen. Wie heeft ooit de term ‘afwassen’bedacht? Wie heeft sowieso bedacht dat je alles moet afwassen? Waarom gooien we de vieze troep niet gewoon weg? Financieel gezien is dat een duur grapje, vooral als je van Wedgewood houdt. Of van 17e eeuws porselein. Plastic bordjes gebruiken is ook niet altijd de oplossing. Slecht voor het milieu en zo prettig eet plastic bestek niet. Die mesjes buigen altijd, al vind ik de uitvinding plastic vork met een gekartelde rand wel ideaal. Aangezien het milieu bij veel mensen een heet hangijzer is, is dit zeker geen optie. Dan blijft er niets anders over dan afwassen. Of je hebt geld en ruimte en je schaft een vaatwasser aan. Maar die moet worden gevuld, moet draaien en je moet hem tot overmaat van ramp weer legen. Nu ik er zo over nadenk, ik huur gewoon iemand in die het voor mij doet. Voor 1 euro in het uur is er vast een wanhopig iemand te vinden, meer kan ik namelijk ook niet betalen. Ik ben maar een arme student, die al haar kostbare tijd besteed aan haar studie!

Ahum…

De Onderwijs had weer zo’n ge-wel-dig idee voor de studenten. Hoezee!! Een studenten-internaat! Dat alle studenten op elkaar gepropt zitten in een gebouw naast een universiteit of een hogeschool, zodat de student beter betrokken is bij de opleiding en daardoor betere resultaten behaald, waardoor de student eerder afstudeert. Ene kant een goed plan, andere kant belachelijk. Het haalt natuurlijk het kamertekort wel weg, want de school is verantwoordelijk voor de kamers. Maar een kamer in het centrum van een stad hebben is ook heel lekker. Ik zou niet weg willen van daar waar ik nu zit. Niet dat ik in het centrum zit, zo’n 3 minuten fietsen. Ik mag zeer zeker niet klagen.
Maar goed, als dat plan ooit doorgevoerd zal worden, behoor ik waarschijnlijk al tot de klasse ‘fulltime werkenden’. We zien het wel…

12 januari 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: