jump to navigation

Rasterhoffpark

hooglander.jpg Het Burgermeester Rasterhoffpark, wie is er nog niet geweest? Een heerlijk stukje groen aan de rand van Sneek. Ooit was het een huisvuilstortplaats, maar daar is nu niets meer van te merken. Met mooi weer kun je er heerlijk ronddwalen tussen de bomen en het gras. Hier en daar een Schotse Hooglander. Die beesten doen geen vlieg kwaad. Ik vind het er heerlijk! De rust, de vrede. Ja oké, het is aangelegde natuur, maar dat zijn bijna alle bossen en parken van Nederland tegenwoordig. En ook met slecht weer is het er volgens mij best leuk. In de regen, 1 worden met de natuur. Eigenlijk moet je het eens proberen.

Zou het park veel last hebben gehad van de eerste herfststorm dit najaar? Zouden er bomen zijn omgewaaid? Dat scheelt namelijk in kap van bomen voor de bouw van het nieuwe Van der Valk Hotel. Ik denk het eigenlijk niet. Piet Paulusma had het er over dat een Engelsman voorspelde dat er een veel grote storm aan zou komen, een Superstorm die de storm van 1987 en 1703 zou overtreffen. Ik moet het nog maar eens zien. Het is wel spannend, dat zeker! Als ik in het archief van de Leeuwarder Courant 16 oktober 1987 op zoek, vind ik terug dat er in die storm een dode is gevallen. 1703 is in het archief van de LC niet te vinden, maar daar biedt een encyclopedie uitkomst. Die storm van 1703 bleek “The Great Storm” van Engeland te zijn. En dan kom je er ook achter dat in de weersvoorspelling naar de storm van 1987 in ENGELAND wordt verwezen. Oke, hier had het ook behoorlijk gestormd, maar daar een tikkeltje erger.

Maar is dit betrouwbaar? Is dit haalbaar? Is dit reëel? Hoe groot is de kans nou dat er een zogenaamde Superstorm over komt waaien. 80% Ach, kom nou. Die vent heeft het al zo vaak mis gehad. En het is een VOORSPELLING!! En een voorspelling hoeft niet uit te komen. Hoevaak hebben ze het wel niet fout? Deze Noordwesterstorm van donderdagavond, ai ai ai, het had ook wat moeten zijn, maar nee hoor, ik vond het zeer meevallen. Beetje harde wind, beetje regen, beetje hagel, je gaat er niet dood aan. Het is alleen een beetje vervelend en slecht voor de economie. Immers, de stormvloedkering en dergelijke was dicht, dus er kon geen schip in of uit. En dat belemmerd de handel. Niemand verder die daar iets van merkt.

Maar als je die Engelsman mag geloven die die storm heeft voorspelt, dan wordt het ook tijd om de Koek en Zoopie weer klaar te zetten want het gaat vriezen in Friesland. Er komt zoveel ijs in Sneek en de rest van de elfsteden te liggen dat de Engelsman denkt dat er in januari 2008 een Elfstedentocht kan gaan plaatsvinden.
Ik wacht het rustig af….

10 november 07

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: