jump to navigation

Valentijn en autopech

vday-knuffels.jpg Omdat het gister, vandaag overigens ook, geweldig mooi weer is, kan je wel eens besluiten om, na de stage, samen met EEN vriend de stad in te gaan. Waarom de klemtoon op de ‘een’? Nou, heel simpel, anders gaan mensen dingen denken. En vooral zo vlak voor 14 februari, welbekend als Valentijnsdag. Valentijnsdag, Genoemd naar St. Valentijn die op 14 februari in het geheim stelletjes trouwde die eigenlijk niet behoorde te trouwen, zoals een heidense man en een christelijke vrouw. De dag om iemand je liefde te betuigen of anoniem een kaartje te sturen. Ik heb ze ook wel eens gehad, alleen ze zijn allemaal uitgekomen, op 1 na. Toen zat ik nog op de basisschool en kreeg ik een kettinkje van iemand. Ik weet nog steeds niet wie het was…

Anonieme afspraakjes in restaurantjes, ‘ik hou van je.’… och, allemaal zeer grappig. Maar het hoeft niet persee met Valentijn. Kan ook op een andere dag. Maar ga nou niet liegen dat het niet leuk is om een kaartje te krijgen, dat vind iedereen leuk, ook al beweert diegene van niet. Zo steekt de mens wel in elkaar. En stelletjes die al gelukkig hand in hand rond lopen, die laten het vast voorbij gaan. Die hebben de liefde van hun leven dan al gevonden, toch? Al zal ik straks nog wel even weer een paar reuzerozen kopen, die staan leuk in mn kamer.

Maaaaar, ik was over het dagje uit aan het vertellen. Middagje eigenlijk. Middagje Groningen, aardige mensen, die Groningers. Het is bijna buitenland, want zoveel mensen spreken er geen Fries, al is het wel verrassend veel in de Ikea, maar dat ter zijde. We stonden op de meest deftigste parkeerplaats van Groningen, namelijk op het terrein Huize Tavenier, dat is 1 van die enorme vila’s tegenover het station, bij het water. Voor de duidelijkheid: daar stonden we legaal! Mooi buurtje, zeker weten. Mooi in het centrum. Alleen het is zeer moeilijk bereikbaar voor de ANWB met een enorme opheftruk. Want toen wij weg wilden, startte de auto niet meer. Erg handig, erg leuk, erg hilarisch. Meneer had de lichten aan laten staan… En dus na een paar uur gewacht te hebben, koffie te hebben gedronken IN Huize Tavenier kwam de ANWB man langs met startkabels. Jeej! Waarom dat in zo’n grote auto moest waar je auto ook achterop kon is mij een raadsel. Net zoals het een raadsel is dat hij rondjes ging rijden. Die man verdient een Valentijnskaart. Een reuzeroos! Nu bedacht ik me later, zulke mannen horen dat natuurlijk. Dankbaar werk, bij de ANWB werken. Je helpt mensen vooruit! Letterlijk. Maar toch handig dat ze bestaan.

9 februari 2008

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: