jump to navigation

2008 is begonnen

vuurwerk.jpg 2008 is begonnen. Eindelijk. Alle goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. ‘Stoppen met roken’, ‘meer sporten’ en ‘gezonder eten’ zijn veelgehoorde voornemens. En ik sta er helemaal achter!

De eerste kan geen probleem zijn. Ben nooit begonnen met roken, dus zal stoppen geen probleem zijn. Meer sporten…. Ik doe zeer fanatiek aan wielrennen. Ik wielren toch wel van mn huis naar school. Dat zijn 20 minuten doorfietsen met 1 stoppauze tussendoor, namelijk bij de stoplichten. Weer of geen wind, op 1 of andere manier blijf ik dat doen. En vervolgens wielren ik door naar de supermarkt, stad of terug naar huis. Zeer sportief allemaal. Gezonder eten, ik eet van nature zeer gezond. Ahum… studentenfood. Met de vitaminepilletjes er bij. Ik overleef het wel. Wat wel een goed voornemen van me is, is beter te leren koken. En origineler. Ik kan niet koken. Nou jah, het is eetbaar. En met wat meer variatie qua groenten.

Natuurlijk ben ik ik niet, als ik niet kijk naar de voorspellingen voor 2008. En dan heb ik het niet over vage helderzienden die beweren dat Willem-Alexander en Maxima er nog een kind bij krijgen dit jaar, nee, dan heb ik het over Nostradamus! Die voorspelt namelijk dat tussen 2005 en 2015 de “Eerste Globale Oorlog” de Europeanen en Islamieten zwaar zal treffen. En een mijlpaal hierin is… 2008, waarin een ernstig conflict tussen Frankrijk en Groot Brittanie uiteindelijk in 2010 zal uitmonden in bloedige aanslagen op vier regeringsleiders. De Britse premier, de Amerikaanse president, de Duitse Bondskanselier en de Franse President.

Klinkt heel spannend, maar in zo’n vaart zal het wel niet gaan lopen. Nostradamus moet je met een korreltje zout nemen. Nu hoop ik niet dat ik alle Nostradamus-aanhangers tegen het hoofd stoot, dat is helemaal niet de bedoeling, maar zeg nou zelf, een 16de eeuwse man die voorspellingen doet over een wereld die zijn verste fantasieën voorbij gaat. Maar het blijft interessant en grappig om te lezen. Net zoals jaarhoroscopen. Zo staat voor mijn teken de Weegschaal de liefde centraal en kom ik in oktober de ware tegen. Ook klinkklare onzin. Oké, goed, ik ben happy single en ik sta open voor ideeen, maar heb bij horoscopen zo iets van: we zien het wel. En naderhand bekeken slaat het nergens op  Astrologie is een raar iets.
En toch… toch… leest bijna iedereen standaard de dagelijkse horoscoop in de Spits! Blijft leuk.

5 januari 08

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: