jump to navigation

Darwinjaar 2009 februari 19, 2009

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Apart.
trackback

Charles Darwin zag op 12 februari 1809 het levenslicht. Hij werd religieus opgevoed maar had zijn ogen niet in zijn achterzakken zitten. Door waarnemingen en ontdekkingen om hem heen, ging ie steeds meer twijfelen aan zijn geloof. Op Wiki staat zijn hele verhaal wel en dus ga ik dat maar niet nog een keer uit de doeken doen. In ieder geval kwam 150 jaar geleden zijn boek ‘On the origin of species’ uit, na aanleiding van al die waarnemingen en ontdekkingen die ie in de loop der jaren deed. Schepping? Naah… evolutie! En omdat de beste man 200 jaar geleden geboren werd is het dit jaar: Darwinjaar. Je wordt dus steeds met die evolutietheorieën van hem geconfronteerd.

campagne
Nu is er een campagne in het leven geroepen. Om mensen ook bewust te laten worden van het feit dat het scheppingsverhaal er ook nog is. En dat is ook nooit bewezen. Net zo min als de evolutieleer! Tsja, zit wat in. We horen het in ieder geval allemaal van de coördinator van de campagne: Kees van Helden. Kees is voorzitter van de vereniging Bijbel & Onderwijs en hem bellen we zaterdag over de campagne “Evolutie of Schepping, wat geloof jij?” en de brochures die heel NL aankomende week in de bus krijgt.

verder in de show
We blijven nog even in de Bijbelse sfeer: Ark van Noach. Nu ligt ie nog in Drachten, maar vanaf april kun je ‘m in Sneek bezoeken. Hoe dit zit? Ook dat hoor je zaterdag. Net zoals de kleine prijs van Fryslân.

maar…
Tsja, volle show alleen is Evert deze zaterdag niet aanwezig. Wie o wie gaat zijn plekje eventjes innemen? Voor jou een vraag en voor mij eh… ook eigenlijk. droog

Edit 20/02/09 @ 17.11u: ook morgen in RA: het spook van Aalsum….

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: