jump to navigation

Win een gastrol in De Hel van ’63 februari 1, 2009

Posted by Cindy Hoomans in movies, special occasions.
trackback

RadioActief mag in samenwerking met Steven de Jong Producties een gastrol in de nieuwste speelfilm van de gelijknamige regisseur weggeven: De Hel van 63. En het enige wat je moet doen is je naam, leeftijd en telefoonnummer doormailen naar info@radiomarkant.nl of je reactie hier achterlaten. Aanmelden kan tot vrijdag 6 februari 18.00 uur.

De film
Na de verfilming van populaire historische jeugdboeken hebben Steven de Jong en Klaas de Jong ditmaal gekozen voor de verfilming van één van Neerlands meest beroemde internationale producten; de grootste schaatsmarathon ter wereld, de Elfstedentocht. Hierbij hebben ze de meest legendarische wedstrijd, die van 1963 in de koudste winter die Nederland ooit gekend heeft, als arena gebruikt. De tocht is onder druk van de media gereden onder gevaarlijke omstandigheden, achteraf gezien had hij nooit door mogen gaan. Slechts enkelen van de bijna 10.000 starters volbrachten de tocht. Een groep van vier (waaronder een vrouw) volbracht de tocht middels een opvallende samenwerking. Dít zijn de helden van deze film. Het verhaal vertelt niet alleen het verhaal van de helden maar ook de machtsstrijd in het Elfstedencomité en haar verhouding met de media.

YouTube
Sinds kort zijn onze fragmenten terug te beluisteren op YouTube. Zo ook het gesprek wat we gisteren met Steven de Jong hadden:

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: