jump to navigation

Het Vlindereffect oktober 16, 2008

Posted by Cindy Hoomans in movies.
trackback

Tijd gaat snel. Zo is het overmorgen alweer zaterdag en dus de 51e uitzending van RadioActief. Om nog even terug te komen op vorige week: het was een succes! In ’t 3e uur besteedden we nog aandacht aan de Internationale Coming Out dag, wat in Amerika is begonnen. Juist het land tegen het hele homo huwelijk enzo. Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vond dat het ook hier in Nederland maar eens zo’n dag moet komen en dus ook op 11 oktober. 20 jaar na het officieel van start ging aan de andere kant van de oceaan. Maar goed dat heb je dus allemaal vorige week kunnen luisteren!

Zoals ik al zei: de tijd gaat snel. Net hing ik lekker onderuit met bakkie chips en wat fris op de bank naar de film The Butterfly Effect te kijken. En ik had ‘m al es eerder gezien, maar die film raakt je gewoon. Mij althans. Vandaar dat ik hier op dit RA blogdinges er maar es over schrijf. Ja, misschien lees je dit nu en laat je die hele film koud en al. Zelf weten natuurlijk. Maar het zet je misschien ook wel aan ’t denken… Stel dat ik mijn dagboeken erbij zou kunnen pakken en met het lezen ervan terug zou kunnen gaan in de tijd… Had ik waarschijnlijk meteen na mijn studie Engels een andere opleiding kunnen kiezen en had heel Radio Markant niet voor mij in het vizier gelegen. En RadioActief dus al helemaal niet! Had Evert misschien vorige week samen met Mark de 50e uitzending gevierd en zouden ze misschien nog nooit van een ene zekere Cindy Hoomans gehoord hebben. Zou kunnen.

En zou je dat willen? Want als je het verleden verandert… dan verander je het heden ook. Het vlindereffect dus. En dat maakt het dan weer dubbel. Want de dingen maken je wel zoals je nu bent natuurlijk. En stel ik had het verleden veranderd, dan had ik nu misschien niet het best beluisterde programma van heel sneek, wymbrits en weet ik het allemaal gehad ( ). Maar goed, er zijn ook andere dingen die je zou kunnen veranderen en waarvan je denkt dat het een positief effect zou hebben op het hier en nu. Want hoe vaak denk je wel niet bij jezelf: had ik maar dit wel/niet gedaan dan had dit nu niet/wel gebeurd! Kun je heel rationeel gaan lopen doen van: “ach, van je fouten leer je”, maar op dat moment heb je vrij weinig aan dat soort lulkoek. Ok, hangt het natuurlijk ook van de situatie af.

Wat zo’n film ook wel niet met je kan doen he? Zomaar in eens een diepgaand stukje vanaf het toetsenbord van bovengetekende. En omdat ik er net nog over had met onze columniste Sanne. Wie weet besteedt ze er nog een column over zaterdag.

En wat je nog meer hoort in het programma van zaterdag… is voor jou een vraag en voor ons…. ook eigenlijk. Komt tijd komt raad. Laten we daar maar mee afsluiten. Het is nu ook al 23.22u geweest dus ik zou zeggen: welterusten

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: