jump to navigation

Examens en voetbal mei 25, 2008

Posted by Cindy Hoomans in movies, sport, Uitzendingen.
trackback

Ene goedemiddag allen! Alweer een uitzending achter de rug. Zonder Sander, Douwe en Mark weliswaar, maar wel met Michiel.

Zelf heb ik de examentijd inmiddels alweer 10 jaar achter de rug. En eigenlijk kan ik me niet echt herinneren dat ik zo ongelooflijk zenuwachtig was. Er waren wel rottige vakken bij. Formules in je kop stampen voor economie. Tsja, je kon het dit keer niet in je rekenmachine als spiekbriefje verstoppen. Afgelopen dinsdag ben ik bij de RSG op bezoek geweest. Zij hadden o.a de examens natuurkunde, wiskunde en Nederlands voor hun kiezen. Gister hoorde je in de uitzending de reportage ervan. Volgende week hoor je deel 2, dan van de Bogerman. Ook in Sneek ja.

Naast onze gezellige uitzending was er gister ook de eerste oefenwedstrijd van Nederland tegen Oekraine. Die wonnen ‘we’ tevens met 3 – 0 in de Kuip in Rotterdam. Met het EK in het vooruitzicht (9 juni de eerste echte wedstrijd tegen Italie) wou ik wel es weten of we al een beetje in de oranje stemming zijn. Nou, nee dus. Een meer dan ruime meerderheid van het winkelend publiek in Sneek gaat ’t wel volgen maar om nou helemaal uitgedost voor de buis te gaan zitten… Nope. Inderdaad, misschien moeten we eerst maar es wat wedstrijden winnen. Dan babbelen we wel weer.

Om je toch al vast warm te maken voor het voetbal, check dit filmpje:

9 juni barst het EK dan dus echt los. 20.45u spelen de Oranjes tegen de wereldkampioenen van Italie. Maar hoe weet je dat het kwart voor 9 savonds is als je niet kunt klokkijken? Of hoe weet je wanneer RadioActief begint? Alles draait om tijd tegenwoordig. Samen met o.a zorggroep Talant heeft Softwarebedrijf Snakeware een beeldhorloge ontworpen. Het plan bestaat alweer enige tijd (sinds 2003) maar het ontwikkelen en vervolgens op de markt krijgen duurde toch best ff een aantal jaartjes. We belden met Ate van der Meer, directeur van Snakeware en mede-initiatiefnemer van het beeldhorloge, dat voornamelijk eerst voor mensen met een verstandelijke handicap is bedoeld. Een icoontje komt tevoorschijn als het etenstijd of bedtijd is bijvoorbeeld. Samen met een begeleider wordt dit programma samengesteld.

See ya next week.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: