jump to navigation

Tour de Fryslân mei 11, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Radio, sport, Uitzendingen.
trackback

En weer een zonnige zondag is aangebroken. De sportdrankjes staan al opgesteld om zo mee te kunnen morgenochtend tijdens de tocht der tochten: de fiets 11stedentocht. Gisteren belden we nog met de voorzitter van de Friese Elfsteden Rijwieltocht, Anne Norder. Want er schuilt natuurlijk een heel team achter zo’n tocht. Moet tot in de puntjes geregeld worden en door alle regeltjes die daarbij komen wordt dat er niet makkelijker op gemaakt. En pinkster valt vroeg dit jaar dus het aantal inschrijvingen kwam dan ook wat moeilijk op gang. Toch verschijnen er zo’n 15000 mensen morgenochtend aan de start. Including me.

Over touren gesproken: in het eerste uur belden we met de redactie van Memories. Dat programma dat oude geliefdes weer in elkaars armen drijft. In de zomer gaat het programma op tour d’amour en in de 4e aflevering staan de mooiste plekjes van Friesland centraal, waaronder dus Heeg. Dus iedereen die nog een verloren liefde hier in dit dorpje of elders heeft rondspoken en graag weer een ontmoeting met degene op touw wil zetten kun je mailen naar memories@kro.nl of check de site. En wie weet zien wij jou in Heech deze zomer! Want wij zijn er ook bij voor reportages.

John stond voor de laatste keer dit seizoen bij de wedstrijd van ONS tegen ACV, in Assen. Uitslag 3 – 3 en daarmee behoudt ONS gewoon de 3e plaats in de lijst.

In november belden we met een bewoner van de Kerkracht/Oud Kerkhof vanwege het nieuwe theater dat er in de buurt komt en waar men niet zo om staat te juichen. De omwonenden van het station kampen een beetje met hetzelfde probleem. Sneek wil zich over een paar jaar Stoom Stad Sneek kunnen noemen. En ook dat moet zo’n 100.000 bezoekers per jaar opleveren. Omwonenden weer lichtelijk in paniek want waar moet dat heen met al die mensen? Max Kooijmans is de voorzitter van de Friese Stoomtrein Maatschappij en verzorgt tevens de marketing en PR. Wij belden met ‘m om te vragen hoe het nou werkelijk zit met die zorgen van de bewoners. Volgens Kooijmans moet het allemaal wel meevallen. Als je weet dat het modelspoormuseum nu ook al zo’n 20.000 bezoekers jaarlijks trekt, en de omwonenden daar niks van merken, zal het met de overige duizenden bezoekers ook wel meevallen. Time will tell. Over 2 weken is er in ieder geval weer een stoomweekend. Razende reporter John is ‘the lucky bastard’ die mee mag (positief bedoeld, John!).

Tot slot werd ons format nog in de war ‘geschopt’ door onze lieftallige collega’s uit het zuiden: Weert Fm. Uit Limburg. Zij hebben elke zaterdag van 17:00 – 19:00 JeePee.nl , een programma waarin ze o.a ff bellen met een collega van andere willekeurige lokale omroepen in het land. Gister hadden ze ons dus gevonden en waren we live bij elkaar in de uitzending.

Volgende week wordt de studio omgebouwd tot kapsalon! Zingende kapper Holke Rienstra komt langs.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: