jump to navigation

Lekker weg op het water april 28, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Bekende Nederlanders, Sneek, special occasions, Uitzendingen.
trackback

Het weekend zit er op en als ik zo een blik naar buiten werp: het mooie zonnige weer voorlopig ook. Zaterdag heeft bovengetekende dus de hele dag mogen ronddobberen op de Friese meren. Dit in het teken van de opening van het watersportseizoen 2008. En inderdaad, elk jaar is er weer een watersportseizoen maar er is afgelopen tijd veel gewerkt aan bijvoorbeeld de komst van 5 aquaducten, er zijn wat bruggen verhoogd en veel gebaggerd. Dus weer een schone vaart. Het was dus eigenlijk ook een afsluiting van die periode en dat mocht wel even gevierd worden. En dat werd dan ook groots uitgepakt met de TV ploeg van Lekker Weg op het Water (presentatie Geert Hoes) , een promotieteam, allemaal genodigden die ook maar iets met het Friese Meren Project hebben te maken en natuurlijk de nodige pers.

Om iets over 7 in de morgen stapte ik maar es op mn vertrouwde fiets op weg naar Akkrum, waar de Frisian Queen al lag aangemeerd, samen met een stuk of wat skûtsjes en de speedboot waar Geert Hoes in plaats zou nemen. In de 2 uren van Focus leverde ik de eerste bijdrage: een gesprek met Wetterskip Fryslân en de schipper van het skûtsje van Langweer: Anne Tjerkstra. En later op de dag sprong ik nog aan boord bij Geert Hoes in ’t speedbootje met 115pk. En dat ging er dan ook snel aan toe zo nu en dan! Nog even en ik zou de G krachten kunnen voelen .

Kijk voor meer foto’s op de daarvoor aangemaakte fotopagina.

De vaarroute van de hele vlootschouw startte dus in Akkrum. Vervolgens op naar Terherne waar de burgemeester van het Kameleondorp ook aanwezig was. Van Terherne ben ik met het skûtsje meegevaren naar Langweer en toen richting Heeg. Daar verzorgde Jan Tekstra nog een optreden en werd er glazen beerenburg achterover geslagen. In Heeg ben ik aan boord gesprongen van de speedboot met daarin Geert Hoes en het promotieteam en zijn zo meteen naar Sneek gesneld. MC Remon stond al aan de kade en rapte er een mooie afsluiter aan het hele geheel.

Ondertussen werd er natuurlijk in de studio nog aandacht besteedt aan het 4 year anniversary van Alcatraz en Ilanois, de band uit Leeuwarden die Dauwpop aanstaande Hemelvaartdag mag openen. Een bomvolle show dus! De wekelijkse stelling en het verhaal van Who’s for Dinner konden even niet doorgaan. Dat allemaal volgende week weer op:

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: