jump to navigation

Going Global april 13, 2008

Posted by Cindy Hoomans in movies, Uitzendingen.
trackback

Bogerman houdt aanstaande woensdag dus een grote manifestatie op de 3 vestigingen in Sneek, Koudum en Wommels. Dit dus om een kleuterschool in Oekraine te voorzien van een goeie kachel die ook de hele school kan verwarmen. En niet dat op echt de koudste dagen iedereen maar in 1 lokaaltje bij die ene houtkachel gaat zitten… Bogerman Goes Global heet het hele project en om er de nodige financien voor rond te krijgen zijn er dus op de 3 vestigingen woensdag 16 april leuke dingen te doen.

En eigenlijk was onze uitzending ook best ‘global’. Zo had Sander het in het eerste uur al over een joekel van een meerval die in levenloze toestand was gevonden in Roermond. 1 meter 80 maar liefst meette de vis. Probeer die maar eens aan je hengel te houden! Binnenkort het fragment op de audio pagina!

In het 2e uur belden we ook nog met een zangeres Denise Rivera uit Bolivia die in Spanje is begonnen met zingen in een tv-programma maar uiteindelijk haalde de liefde haar 10 jaar geleden naar dit kikkerlandje, en kon ze wat betreft haar carierre weer opnieuw beginnen. Tsja, dat is echte liefde inderdaad! En met haar carierre is het meer dan goed gekomen want zo heeft ze nog samen gewerkt met Armin van Buuren en kun je haar terughoren in het nummer Body of Conflict wat op het album ‘A State of Trance’ staat. En gisteravond presenteerde ze haar eigen nieuwste CD in muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden. Tijdens de Sneekweek doet ze Sneek aan!

Ow en ja ik was inderdaad vergeten mn verhaaltje af te maken over dat martelmuziek. Zo draaiden we gister de Bee Gees met Stayin’ Alive uit de jaren 70. En dat nummer kun je ook horen in de Iraakse detentiecentra, waar het door militairen gebruikt wordt om de gevangenen wakker te houden of te desoriënteren. De hele ‘hit’lijst kun je hier bekijken en zelfs beluisteren. Zelf zou ik ook erg gedesoriënteerd worden bij sowieso de nummers die de lijst aanvoeren….

De Stervideotheek had ook weer 3 films uitgekozen, waaronder het 4e deel van Dr Dolittle. Ook kwam er nog een biostip naar voren maar zelf hebben we maar voor Rendition gekozen gisteravond. Een zware film over terrorisme, de geheime dienst en een Egyptenaar waarvan ze denken dat ie iets met dit alles te maken heeft… Denk dat ie vast ook wel hoge ogen gaat scoren bij de Ster als ie eenmaal daar in de schappen ligt.

Volgende week zijn we er dus weer. Dan ook weer meer Sander dan alleen het eerste uur en dan ook meer over het Bogerman festijn van aanstaande woensdag. Knufflemarokkaan Ali B komt ook langs! En ook Sanne hoor je weer met haar column en we gaan weer een happie eten met iemand uit de regio. It could be you!! Ondertussen kun je in de post hieronder nog reageren op de Olympische Spelen stelling en of het een goed idee is dat JP naar de openingceremonie gaat…

Tot volgende week zaterdag:

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: