jump to navigation

Een feestje op de radio deel 2 maart 30, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Bekende Nederlanders, special occasions, straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

party-on.jpg

Vorige week vierden we dat bovengetekende al 26 jaartjes jong is en 5 dagen later was het de beurt aan Sander om de taart aan te snijden. In 1987 zag meneer Sjollema namelijk het levenslicht en de snelle rekenaars onder ons weten dat dat ook alweer 21 jaar geleden is. In dat jaar gebeurde er ook best wel veel. Voorrondes van het EK voetbal van ’88 (waar Nederland de boeken in zou gaan als Europees Kampioen). Maar ook het bomincident tijdens de wedstrijd tegen Cyprus. En de ontvoering van Ahold-topman Gerrig Jan Heijn, dat ons landje maandenlang in spanning doet zitten. In april 1988 wordt Ferdi E. opgepakt. Hij had zijn slachtoffer nog dezelfde dag vermoord. Maar er was ook heus wel positief nieuws in dat jaar, wan voor het eerst in de geschiedenis wordt een Nederlandse speelfilm onderscheiden met een Academy Award. De Aanslag van Fons Rademakers wordt bekroond als de beste niet-Engelstalige film van 1986. Regisseur/producent Rademakers ontvangt de Oscar uit handen van acteur Anthony Quinn. Meer feitjes kun je vinden op de site van wikipedia maar op de audiopagina kun je binnenkort een compilatie horen van de gebeurtenissen van Sander’s geboortejaar.

Bovendien was het ook nog ’s de 25e uitzending! Ook best een leuk mijlpaaltje toch?

geert-wilderzzz.jpgVerders in de show natuurlijk ruim aandacht voor Fitna, wat ook hier veel hits opleverde. Ons straatonderzoekje wees alleen uit dat niet veel mensen er zoveel aandacht aan hebben besteed. Het werd niet als een film beschouwd maar meer als een powerpoint-presentatie wat iedereen wel zou kunnen maken. Tsja, de beelden waren dan wel weer heftig. De een vond het een duidelijke samenvatting wat weer tot een debat kan leiden maar er was zelfs eentje tussen het publiek die echt een enorm vraagteken boven haar hoofd zette: “Eh.. Fit.. wie? confused.gif “. Nou goed, een acadamy award zal er denk ik ook niet inzitten voor Wilders. Zelf weet ik eigenlijk ook niet wat ik er nou van denken moet. Je kan mij wat betreft teksten uit de Koran alles wijsmaken. Nog nooit gelezen. Wel vind ik dat je zulke boeken ook niet te serieus moet nemen, aangezien ze millenniums terug zijn geschreven en ondertussen de wereld wel wat is veranderd.

Nou goed, die discussie duurt nog wel ff denk ik.

rootz.jpgVerder in de show de sfeerimpressies van Aaipop en Sander belde nog met Jochem van Gelder over het NCRV programma Rootz. Hierin nemen twee families van elk 10 leden het tegen elkaar op in 8 bizarre en grappige duels. Presentator is dus Jochem van Gelder en hij deelt de cryptische omscrhijvingen uit van een opdracht. De jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Dus kinderen zijn de baas. En er doet een Friese familie aan mee. Het hele gesprek met Jochem kun je binnenkort vinden op de audio pagina.

Volgende week zijn we er dus weer met een nieuwe Weekend top 5, waar je 24/7 je stem voor kunt uitbrengen (check de tabbladen bovenaan), en we kruipen weer bij iemand aan tafel voor ‘Who’s for dinner’. Misschien wel bij jou! Stay tuned dus! Ook Douwe en Mark zullen gok ik weer van de RadioActieve partij zijn. Gisteren hadden we een gast side-kick: Femke Lammers uit Sneek. Vriendin van de show, so to speak 😉

Oant:

5-april-08.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: