jump to navigation

Hier aan de kust, de Franse kust… maart 13, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Sneek, straatonderzoek.
trackback

sneker-schip-strandt-4.jpg Ja, daar ligt ie dus nog steeds, de Artemis. Afgelopen maandag belandde de coaster van Martien Vlietstra door de zware storm op het goudgele strand van het badplaatsje Les Sables d’Olonne. Het schip had geen lading aan boord, waardoor het nog makkelijker werd meegenomen door de wind. De schade aan de Artemis valt mee, dat meldt Amasus Shipping BV uit Delfzijl. Een poging om het schip te voltrekken mislukte doordat de kabels het begaven. Gisterochtend werd daarom ook maar de tweede poging geannuleerd omdat er voor hetzelfde verhaaltje gevreesd werd.

En naast de bemanning, kapitein en alle betrokkenen van het schip is ook de burgemeester van het Franse plaatsje er niet blij mee. Hij had namelijk de inwoners tijdens een verkiezingscampagne beloofd dat het strand er mooi en schoon uit blijft zien. Tsja, er kan natuurlijk best eens een stormpje op komen zetten natuurlijk. En dan kan het ook zo zijn dat de gevolgen daarvan niet in de hand te houden zijn. Zoals nu dus. De burgemeester wil niet dat het schip er nog een maand ligt totdat de volgende springvloed zich aanmeldt. Meneer had zelfs al gedreigd om het schip anders maar in IKEA stijl van het strand te halen. In stukken dus.

Zaterdag gaan wij hier ook even aandacht aan besteden en in welke vorm is nog even de vraag. Amasus zelf wil in ieder geval nog niks aan de pers vertellen zolang het schip er nog ligt. Hier in ieder geval even wat beelden van het vrachtschip:

Goed. Wat hebben we meer in RA zaterdag? Nou in ieder geval gaan we ‘Rocken bij Rein’ en daten we weer even met honden. En dat heeft niks te maken met het verbod op seks met dieren, even voor de duidelijkheid. Dat ‘dat a dog’ gebeuren heeft heel andere doeleinden en daar gaan we het zaterdag weer even over hebben. We proberen in ieder geval de echte Martin Gaus te bellen. En verder ben ik benieuwd naar de vrijheid van meningsuiting hier in Nederland. Wilders pakt in ieder geval al flink uit met zijn nog te verschijnen film Fitna (waarvan ik persoonlijk denk en hoop dat het een grote maar vooral ook goeie 1 april grap is). micha-wertheim-micha-wertheim-voor-gevorderden-klein.jpg Maar cabaretier Micha Wertheim doet het met zijn grappen. Hij richte zich afgelopen dinsdagavond in Roermond in het bijzonder op een man in een n een invalidenwagen die in de zaal zat. Hij dacht dat de man zat te bellen of smsen, maar het bleek de display van z’n invalidenwagen te zijn. De man in kwestie was er niet happy mee en verliet de zaal al rijdend en huilend, waarop nog een gedeelte van het publiek volgde. Gaat vrijheid van meningsuiting hier en daar niet wat te ver?

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: