jump to navigation

Vrouwendag en eieren jatten maart 8, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Sneek, sport, Uitzendingen.
trackback

ljip.jpg

Ja mensen, 8 maart is het jaarlijks de dag waar de vrowuen centraal staan. Internationaal gezien ook nog wel! En het begon allemaal zo’n 100 jaar geleden toen duizenden vrouwen niet zo heel vrolijk de straat op gingen in de New York City. Ze wilden kortere dagen werken en meer verdienen. Ook wilden ze nu wel ’s stemrecht hebben. Nou ja, toen is het balletje gaan rollen. Nu 100 jaar later zie je nog steeds dat vrouwen minder verdiend krijgen hier en daar dan de man. Zelfs als ze hetzelfde werk ook nog eens doen. En ja, als vrouwen parttime werken en dan gaan piepen dat ze minder geld in het laatje brengen… Dan is het ook een beetje onterecht inderdaad. Hoe minder uren je maakt, des te minder je in de regel dan ook verdiend. Maar goed, er worden ieder jaar vele onderzoeken naar gedaan en vandaag werd er internationaal dan ook even stil gestaan bij dit soort feitjes. De meningen uit Sneek waren verdeeld, zoals je vanmiddag hebt kunnen horen. Een enkele had er nog nooit van gehoord en vindt dat het eigenlijk iedere dag wel vrouwendag is. Afijn, je kunt ’t zelf binnenkort terugbeluisteren bij al die andere audiofragmenten.

DE LJIP

Deze week stond ook helemaal in het teken van de kievit en haar eieren. Want daar schijnen sommige mensen nogal dol op te zijn. Elk jaar is het natuurlijk weer een wedstrijd: wie vind de allereerste kievitsei?! In Eemnes werd ie dus gevonden en afgelopen woensdag was het raak hier in Friesland. En er moet nog altijd iemand zijn die mij uit gaat leggen waarom je in godsnaam iets van een dier gaat afpakken. Waar ook nog es een leven in groeit! En dan ook nog eens heel trots zijn. Op de een of andere manier gaat dat er niet bij mij in. Dus als er iemand is die mij het nut ervan wil uitleggen – dan hoor ik dat uiteraard graag!

voetbal.jpg‘SPORT OP SNEON’

Er werd weer gevoetbald en ONS wist met 0 – 1 uit tegen WHC Weesp te winnen. Dus die hebben ze maar weer mooi in the pocket. Volgende week speelt het elftal weer gezellig op eigen veld tegen Be Quick.

14 juni wordt er voor de 3e keer de Slachtemarathon gelopen. Douwe is ondertussen druk aan het oefenen want die gaat ‘m hardlopen die dag. AV Horror Sneek organiseert deze marathong en ook houden ze clinics voor deelnemers. Want 42 kilomters ‘ain’t no picnic’. Daar moet op een gezonde manier voor getraind worden. En dat kan dus bij Horror waar er individueel gezien wordt welk schema het best bij je past. Trainingscoordinator Dick Sanders van de atletiekvereniging legde ons vanmiddag uit hoe zo’n clinic eruit ziet en had nog waardevolle tips voor al die sporters die het trainen op eigen houtje gaan doen.

Volgende week zijn we er weer met weer een nieuwe weekend top 5, we gaan weer aan tafel bij iemand uit de regio (it could be you) en het is altijd leuk om weer ’s een nummer voorbij te horen komen waarvan je denkt… : “verrek.. die heb ik toch echt lang niet gehoord!” . En als je suggesties hebt kun je die achterlaten bij het ‘contact’ formuliertje.

Oant:

15-maart-08.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: