jump to navigation

Herbeleven van V.day februari 17, 2008

Posted by Cindy Hoomans in movies, special occasions, straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

Zo. Het is weer zondag. Tijd voor weer een verhaaltje over de show van gister. We belden nog met de duizenddichter, zoals ie zichzelf graag noemt: Willem Hietbrink. Hij is, naar eigen zeggen, de enige ter wereld die de oorsprong van woorden weet. En dat alle talen van het Nederlands komt. Nou goed, wat jij wil. Sander belde met hem om te vragen waar woorden als liefde, valentijn, hart en vlinders vandaan komen. Dit met het oog op Valentijndag van afgelopen donderdag. En met datzelfde oog op diezelfde valentijn ging ik de straat op om te vragen wat voor al dan niet romantische dingen zij hebben uitgevoerd die 14e februari. Nou, dat bleek een klein beetje tegen te vallen. In die zin dat het toch best wel een commercieel feestje is en men om die reden er niet veel aan doet. Toch waren er wel hier en daar wat bloemetjes uitgedeeld en kaartjes op de bus gedaan.

Begin dit jaar – 5 januari om precies te zijn – belden we met Sietze de Jong van de videoclub hier in Sneek. Destijds zochten ze acteurs voor hun te maken film. Een korte film met als plot een droom van Anette Lutz, tevens voorzitster van de club. Afgelopen vrijdag waren dan de eerste opnames in Sneek. Helaas konden we er zelf niet bijzijn maar wel belden we met de voorzitster om te vragen hoe het gegaan is en of het nog veel publiek heeft getrokken. Gister zijn ze naar Den Helder getuft om daar de laatste opnames te maken. Het hele gesprek kun je binnenkort terugbeluisteren op de audio pagina. Net als de fragmenten van vorige week. Komt tijd, komt raad.. of dat ene biermerk. 3 oktober is in ieder geval de premiere van ‘Onrust’, de titel van de film, in Sneek. En waar dat precies is is nog niet geheel bekend maar we houden je op de hoogte.

En over films gesproken: de Stervideotheek had er ook weer 3 films voor ons uitgezocht. Te weten:

16-febr-filmupdate-ster.jpg

Trade
Als de 13-jarige Adriana uit Mexico Stad wordt ontvoerd door sekshandelaars, komt haar broer Jorge in actie om haar te redden. Hij volgt de bende tot over de Rio Grande. Hij ontmoet de Texaanse agent Ray, die hetzelfde doel heeft en met wie Jorge een sterke band vormt. Het verhaal is gebasseerd op een in januari 2004 gepubliceerd artikel van Peter Landesman in het New York Times Magazine over sexslaven. Bron

No Reservations
Chefkok Kate Armstrong leeft haar leven zoals ze haar keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan; zonder flauwekul. Haar werkwijze is zowel charmant als intimiderend voor de mensen om haar heen. Kate coördineert tijdens hectische diensten – zonder moeite – honderden maaltijden en haar gerechten zijn tot in de puntjes perfect bereid. Kate’s perfectionistische aard wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling moet zorgen voor haar negenjarige nichtje Zoe en daarbij moet wedijveren met de nieuwe sous-chef Nick Palmer, die haar absolute tegenpool is. Kate moet leren communiceren buiten de keuken als ze een goede band met Zoe wil opbouwen en het echte geluk wil vinden. Bron

The Brave One
Erica Bain (Jodie Foster) heeft een radioprogramma in New York. Ze leidt een gelukkig leven en is stapelgek op haar verloofde. Dit wordt haar allemaal ontnomen wanneer het stel wordt overvallen. Zij raakt zwaargewond en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en speurt ’s nachts de straten af naar de mannen die zij verantwoordelijk houdt. Haar strijd voor rechtvaardigheid trekt de aandacht en de stad siddert door haar anonieme daden. De politie van New York maakt wanhopig jacht op de dader en een rechercheur zit haar op de hielen. Ze zal moeten beslissen of ze doorgaat op het ingeslagen pad en verandert in degene die ze probeert te bestrijden.
Bron

banner.jpg

Ow en 12 mei ‘giet it wer oan’. De 11stedentocht! Met de fiets dan. En bovengetekende heeft zich inmiddels ingeschreven voor de tocht der tochten. Zelf kun je dat ook doen. Check de site of er nog kaarten zijn en anders biedt Marktplaats misschien ook nog wel oplossingen.

Volgende week zondag worden de jaarlijkse Oscaruitreikingen weer gehouden. En dus vermoed ik dat we daar vast iets mee gaan doen. Hoe en wat lees je als eerste hier. Stemmen kun je ondertussen weer voor de Weekend Top 5 en mocht je je nou es iets culinairs gaan doen op de zaterdagavond dan kun je ook altijd een berichtje achterlaten. Wie weet spreken we je dan in ‘Who’s for dinner?’.

Volgende uitzending:

23-febr-08.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: