jump to navigation

Muzikale drukte februari 10, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Gasten, movies, Uitzendingen.
trackback

snelheidscontrole-op-de-piste-1482998.jpg Sander trapte deze week voor het eerst af bij RadioActief met de Weekend top 5. De platen die daarin staan bepaal jij door je stem uit te brengen. Sander belde nog met de ANWB over het opmerkelijke bericht dat er flitspalen op de pistes in Zwitserland komen te staan. Dat je niet sneller als 30 km/u van zo’n piste mag afdalen anders wordt je op de bon geslingerd. En niet alleen dat maar je kan ook ongelukken veroorzaken. De ANWB beweerde echter dat zij het bericht niet naar buiten hadden gebracht en Sander probeerde het op een andere manier en belde naar Zwitserland en kwam daar Martin Gaus tegen! En dat leverde komische taferelen op.

Het 2e uur nam bovengetekende het over en dat werd een volle uitzending. Letterlijk want de studio zat ook bommetje vol. Anita en Ed kwamen rond 4pm met een klein clubje fans uit Drachten binnenwandelen. Zij doen ff een promo tour door het Friese land en zo ook langs Radio Markant. Ze vertelden over het feit dat ze al 28 jaar in de business zitten en dat op een bewuste dag Anita gewoon met Ed (Kouwenhoven) en Gerrie Paulusse is gaan zingen en zo als Anita en de Edgerboys zijn begonnen. Later is het dus zonder Gerrie Anita en Ed geworden en inmiddels dus niet alleen collega zangers zijn maar ook alweer 25 jaar getrouwd zijn. Naast het zingen hebben ze ook nog een baan waar ze collega’s zijn! Dus 24 uur per dag bij elkaar op de lip. Maar dat kan allemaal best en het levert geen stress whatsoever op. Hun laatste album heet dan ook ‘zilver’ ter gelegenheid van hun 25 jarig huwelijk. Die hadden ze dan ook meegenomen samen met hun nieuwste single ‘Lekker Dansen’. Maar misschien is een van hun bekendste nummers nog wel ‘A la vie la mort’.

anita-en-ed-te-gast-9-febr-08.jpg

Ook Sanne kwam nog ff langs om haar column live te doen in de studio. Dit keer over Valentijnsdag. Voor de niet zo romantische mensen onder ons: 14 februari is het weer zover! En vergeet al die ‘nee ik hoef geen kaartje’ en ‘het is veel te commercieel dus ik doe er niet aan’ uitspraken want iedereen verlangt toch stiekem wel naar een lieve attentie! Sanne is ook zo een die niet echt van V.day houdt. Wellicht komt dat door het feit dat ze altijd single is rond deze dag. Ja, dan kan ik me voorstellen dat je dat geklef om je heen even niet uit kan staan. Zelfde geldt voor de Kerstdagen, maar dat terzijde. Geinteresseerden die de verkapte hint van Sanne hebben opgevangen kunnen een reactie achterlaten 😉

Naast het schrijven van columns voor RadioActief schijnt ze ook nog een ander talent te hebben. Samen met een vriendin schreef ze op de melodie van Abel’s Onderweg hun versie over een Poolvos genaamd Ary. Gisteren hebben we ‘m dan maar op vele verzoek (van Sanne) gedraaid en dat leverde nog al wat reacties op. De een is er wel fan van maar de ander vond ’t niet zo zuiver klinken. Wat vind jij? Oordeel zelf:

En nu we toch aan het oordelen zijn… Gister ging bovengetekende weer het centrum van Sneek in om het winkelend publiek aan de tand te voelen. Dit keer over ‘Boer zoekt Vrouiw’ want het schijnt dat het nogal vooroordelen en stereotype opvattingen over boeren in stand houdt en ze zelfs versterkt. Dat blijkt namelijk uit onderzoek van communicatiewetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De mensen die ik tegen ben gekomen vond het echter wel meevallen en dat het programma de boeren netjes neerzet. En anders ligt het gewoon aan de desbetreffende boer zelf. Klaar. Heb jij een andere mening? Reacties zijn altijd welkom.

Het was dus een grote muzikale drukte gisteren in de studio want we belden nog even met Richard Veltman van het Kaatslandfestival, wat vrijdag en dus gister plaatsvond in de locatie van het Centrum voor de Kunsten aan het Kaatsland. Het evenement heeft waarschijnlijk nog meer bezoekers getrokken dan vorig jaar maar wat wil je ook met artiesten als Jan Akkerman en Beef.

next show:

16-februari-08.jpg

Zo, en nu naar buiten en genieten van het zonnetje op je bol! 😀

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: