jump to navigation

Joran – het gesprek van de dag februari 4, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten.
trackback

Gisteravond hebben er meer dan 7 miljoen mensen afgestemd op SBS6 om de veelbelovende aflevering van Peter R te bekijken en om de bekentenissen te horen. Een record! Al was het hier en daar al wat uitgelekt wat die Joran had op te biechten. Rest ons weer de vraag: is dit dan hoe het gegaan is of verzwijgt ie nog wat? Of zit ie maar wat te bluffen, zoals ie dus zelf nu weer beweert. Die Daury zegt in ieder geval er niks mee te maken te hebben en zat op het moment van het incident mooi aan de studie in Rotterdam. En dus niet met Natalee in een bootje! Tsja, wie moet je uiteindelijk dan nog geloven.

Het OM op Aruba ziet dat het verhaal van Joran voor 80% overeenkomt met de onderzoeksresultaten. En Joran werd zonder zijn toestemming noch medeweten gefilmd. En dat is dan weer tegen de privacy regeltjes. Joran zou er zelfs een klacht voor in kunnen dienen! Heeft ie er wel weer mooi een schadevergoeding bij! Iets waar ie graag zijn hand voor ophoudt, bleek uit de reportage van Peter R. de Vries.

In die repo is naast de bekentenis ook te zien hoe nuchter Joran met het hele verhaal omspringt. Slaapt rustig en vredig die nacht en gaat heel doodgewoon naar school. Ok, dat laatste natuurlijk om het schijnheilige boontje uit te hangen. Maar niet even 1 seconde wakker liggen? En gewoon met een pokerface op school aan komen alsof die nacht nooit heeft plaatsgevonden? In de auto naast die ‘vriend’ van ‘m is er ook bizar weinig van hem te merken. Ja, dat ie vet mazzel heeft gehad (jeweettog) en toch ook wel een beetje nerveus was. Een beetje… Het gaat hier dacht ik toch nog altijd om een verdwijningzaak waarvan het slachtoffer naar eigen zeggen in zee is ‘gedaan’ en dat ze waarschijnlijk nooit gevonden zal worden. Want tja, de oceaan is groot he. Ja, daar heeft Joran dan wel mazzel mee gehad.

joran-ze-is-dood.jpg

Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba verdenkt Joran van der Sloot nu dan ook echt van moord op de verdwenen Amerikaanse Natalee Holloway. Dat liet justitie vandaag weten. Dus als Joran ook maar amper de Arubaanse grond heeft aangeraakt zal ie worden gearresteerd. En de afgelopen tijden mocht het dan wat rustiger zijn geworden rond dit media circus – het OM drukt iedereen op het hart dat het politieonderzoek naar sporen van de verdwijning van de blonde highschool girl nooit is stopgezet.

Joran heeft inmiddels wat van zich laten horen vanaf zijn onderduikadres, wat niet in Drachten is zoals eerder werd gedacht.

Mocht je toevallig nou niet bij die 7 miljoen kijkers zitten van gister dan zou je de hele uitzending nog es rustig kunnen bekijken via Youtube. Over het hele gebeuren had Joran vorig jaar nog es een boek geschreven. Misschien dat ie dat binnenkort in de cel zelf mag uitlezen?

Links:

Alle nieuwsberichten die op Fok.nl zijn verschenen
Dossier van Nieuws.nl
RTL Nieuws over Joran
Peter R. kan natuurlijk niet ontbreken
Dag dossier
Joran van der Sloot aan de telefoon bij Pauw en Witteman die weer het hele verhaal ontkent

Of het verhaal nu ook echt een zijn laatste staartje krijgt… Time will tell. Maar als het verhaal echt zo gegaan is als dat Joran beweert dan heeft hij zichzelf erg dom in de nesten gewerkt. Want een gezond denkend mens had eerst wel het alarmnummer gebeld als er iemand in je armen heftig zit te trillen en vervolgens er roerloos bij gaat liggen. Als je niks te verbergen hebt, zorg er dan ook niet voor dat je uiteindelijk WEL iets te verbergen krijgt waar je de rest van je bestaan niet meer vanaf komt. Want zo’n verhaal staat nou niet zo goed op je curriculum vitae.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: