jump to navigation

The day after… januari 27, 2008

Posted by Cindy Hoomans in straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

#Lazy Sunday afternoon! I got no time to worry. Close my eyes en drift awaaay!#

Ach ja.. the day after dus. Voor de uitzending had ik nog ff een gesprek met de schrijver van China Y – Chinese characters for everybody. Hij heeft maar liefst 34 jaar gedaan over een aantal boeken over chinese tekens. En niet alleen om de tekens maar ook om er een bijpassende prent bij te zoeken en een bijpassend gedichtje. Weliswaar wel in het Engels. Zelf was ik de gelukkige die zo’n boek in ontvangst mocht nemen en na wat door te hebben gebladerd is het zeker een aanrader. Je kan er eindeloos in doorbladeren op een lazy Sunday like this one.

In Galerie Bas was de opening van de schaatsexpositie die werd geopend door Piet Gemser, voorzitter van de IJsster – schaats en skeelervereniging te Snits. Na zijn speech sprak ik nog met m en vroeg of hij nou zelf ook een echte kunstliefhebber is en of hij nog een elfstedentocht verwacht. Nou bij dat tweede was hij toch nog wel hoopvol. Je weet maar nooit immers. En een kunstliefhebber… nou ja, als het in samenhang is met schaatsen raakt het hem toch meer.

brokeback-mountain-smaller.jpg En op de vraag of het nou werkelijk nog nodig is anno 2008 om lessen aan homosexualiteit te besteden waren de meningen het toch wel vrij veel met elkaar eens. Het blijkt dat het Sneker publiek zo’n lespakket wel een aardig idee vind. Hier en daar rust er toch nog wel een taboe op en niet iedereen stapt daarom even makkelijk en vrolijk uit de kast. Het moet wel bespreekbaar blijven en daar kan men niet vroeg genoeg mee beginnen. Een ander vond ’t weer niet nodig want het hoort gewoon bij de samenleving en zo kun je dan overal wel een les aan besteden. Het is gewoon iets wat je niet kunt wegdrukken of ontkennen of uitschakelen. En waarom zou je ook? En wat vind jij van zo’n lespakket idee? Moet het landelijk ingevoerd worden?

Volgende uitzending:

2-februari-08.jpg

edit: misschien handig om er ook ff een link bij te zetten over dat homolespakket: KLIK

Advertenties

Reacties»

1. Neviathien - januari 27, 2008

Nu komt bij mij de vraag op:

Wat voor lespakket over homoseksualiteit?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: