jump to navigation

Met de familie emigreren naar ’t Wad januari 22, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Uitzendingen.
trackback

Ja daarmee som je wel zo’n beetje de uitzending van afgelopen zaterdag op. Voor de uitzending heb ik Martin Hendriksma in ieder geval eerst ff aan de tand gevoeld over zijn debuutboek Familievlees, een verhaal over een familiebedrijf net als Udema in Drenthe. Martin zijn dochter is vegatarisch en aangezien het familiebedrijf in het boek in de worstindustrie zit… vroeg ik me af wat zij er van vind dat paps daar dan over schrijft? Maar goed, ze is ook nog maar 11 en ’t boek is min of meer voor 16 jaar en ouder. Maar toch: het gaat om het principe!!

In ’t tweede uur belden we met Eelke Dykstra van Wadventures. Dan ga je samen met je vereniging of schoolgenoten het echte leven proeven van de schipper op een driemaster. Actief meezeilen dus. En dat betekent de zeilen hijsen, scheepsknopen leggen, aan ’t roer staan maar er moet ook schoongemaakt worden. Ook kun je er koken voor de rest van de bemanning. Wat er dan ook maar zo’n beetje komt kijken dus. Het overnachten mag je vervolgens ook gewoon aan boord doen. Niet op ’t dek maar lekker in de kajuit.

En communicatie is ook aan boord natuurlijk enorm belangrijk. Maar dat geldt voor alle situaties eigenlijk. En je kan op verschillende manieren dingen zeggen en uitleggen. Beetje je buurman gaan uit lopen schelden omdat ie die pokkeherrie nu voor de zoveelste keer keihard heeft staan en schreeuwen dat je niet doof bent ofzo… daar maak je niet snel vrienden mee. ‘Sjoch’ is een communicatietraining aan huis die je met bepaalde situaties leert omgaan en hoe dan te communiseren. Ja, eigenlijk kun je t dan zelf wel bedenken hoe ’t beste te reageren maar in the heat of the moment kan het er misschien wel es bij inschieten. Tsja…

We belden weer gezellig met Sanne die haar column had opgedragen aan de Flexa fabriek die nu in handen is gevallen van de Wieren. En dus foetsie gaat. Beetje jeugdsentiment voor Sanne aangezien ze er altijd langsfietste. Ja, tijden veranderen. Nothing lasts forever (hoe graag we soms ook zouden willen misschien). Wie zegt dat ik of jij hier over 10 jaar nog wonen? Het schijnt namelijk dat 5% van de Nederlanders met het plan rondlopen om hun biezen te pakken en het kikkerlandje achter hun te laten. Emigreren, wordt dat ook wel genoemd. Ik nam de proef op de som en ging er mee de straat op. Nou, inderdaad niet veel die het van plan waren. De meeste blijven toch lekker hier. Ondanks het weer.

rotdag.jpg

Trouwens gister een leuke dag gehad? Want gister was het namelijk Blue Monday. En dat is dan niet vrij vertaald als ‘een blauwe maandag’ maar een sombere, trieste, zwarte maandag. Dat zijn niet mijn woorden maar die van Dr. Cliff Arnall . Hij heeft namelijk een formule ontworpen en daarin zijn alle factoren voor de ultieme kl… eh rotdag zijn opgenomen. Het weer (tsja, als je met het weer van gisteravond 10 kilometer moet fietsen met tegenwind word je niet echt vrolijk van nee), de schulden die men heeft opgelopen met Kerst en men komt er achter dat de nieuwjaarsbeloftes nog niet zijn nagekomen etc etc.

Komende zaterdag zijn we er weer. Met de weekend top 5 waarmee we weer mee afkicken. De lijst die elke week door JOU wordt samengesteld. Door middel van ze aan te vragen. Niet door middel van verkoopcijfers. Want dat gaat binnenkort van de baan. De CD single wordt een collectersitem! Allemaal de schuld van het downloaden. De CD single heeft zijn beste tijd gehad. Zeg nou zelf, wanneer was de laatste keer dat jij echt een singletje kocht? šŸ˜®

Afijn, zaterdag er vast meer over. Want dan zijn we er weer! Nog met Evert. Sander gaat hem hoogstwaarschijnlijk vervangen. Dus dan is het RadioActief met Sander, Mark en bovengetekende!

Next show:

26-januari.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: