jump to navigation

Lynx en Miljoenenstad Sneek januari 13, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Gasten, Sneek, Uitzendingen.
trackback

postcode-loterij.jpg The day after. En het was weer een gezellige bomvolle show! Al zeggen we het zelf 🙂 . Evert was ook weer van de partij. Nog maar een paar keer trouwens en dan gaat ie toch echt voor een half jaar richting het Noorden. Finland opzoeken.

En het mocht je niet ontgaan zijn dat er in Sneek de postcodekanjer van 2,2 miljoen eurootjes is gevallen bij de familie aan de Hoppen. Buurtbewoners die ook meespelen mochten ook een graantje meepikken van het totale prijzengeld van 6 miljoen eurootjes. We belden met Ellen Bosma, die naar eigen zeggen nog maar 10 euro op de rekening had staan, hoe het is om in een klap miljonair te zijn. Het geld wordt overigens over een paar weken pas op de rekening gestord, maar de kids hebben al 2 nieuwe fietsen te pakken. Anoniem blijven zat er trouwens niet in. Dat lijkt mij persoonlijk wel weer een nadeeltje van zo’n som geld winnen. En was dan benieuwd of de omgeving ook ineens poeslief is enzo. Maar die gunnen het Ellen allemaal van harte en de winnares zelf gelooft dat het gewoon zo heeft moeten zijn. Tsja, everything happens for a reason.

fk-tafeltennis.jpg Ondertussen was er in de Sneker Sporthal het Fries Kampioenschap tafeltennis. Voor sommigen ook wel bekend als ping pong, al vind ik die naam nou zelf niet zo passen bij de sport maar dat terzijde. We stuurden onze razende reporter John op pad om ff verslag te doen. Zo sprak ie met een van de organisatoren van het evenement, de heer Uco Bosma van tafeltennisvereniging uit Ysbrechtum YOS. Uitslagen zijn ook te vinden op die pagina. Burgemeester Brok, van Sneek, opende het kampioenschap de ’s ochtends om 9 uur en mocht ook wat balletjes raak slaan. Ook werden er demonstraties gegeven. John zelf heeft niet een potje mee getennist overigens.

De stervideotheek had weer een top 3 voor ons samengesteld van de films die uitgekomen zijn op dvd. Aanraders zijn License to Wed waarin Robin Williams een priester speelt die een gelukkig stel, die graag in het huwelijksbootje willen stappen, allerlei tests wil laten ondergaan om te checken of ze wel echt bij elkaar passen en of ze er wel echt klaar voor zijn. Als ze slagen dan zal Robin het huwelijk voltrekken.

Ook Hut Fuzz wordt je aangeraden door Ster. Een top agent uit London wordt door omstandigheden overgeplaatst naar een slaperig stadje genaamd Sandford. In tegenstelinng tot de drukke hoofdstad van Engeland valt er maar weinig te beleven en Nicholas Angel, zoals de agent in de film heet, vind ’t maar moeilijk om zich aan te passen. Maar net op het punt dat Angel denkt “nou, ik heb ’t wel gezien hier..” zorgen er een aantal mysterieuze voorvallen voor dat Sandford helemaal niet zo duf is….

En de film The Bourne Ultimatum is deze week dé film die je echt moet zien. Maar mocht je de vorige 2 delen nog niet gezien hebben dan heb je ook niet zo veel aan dit derde deel. Jason Bourne lijdt ook in het derde deel weer aan geheugenverlies en gaat weer op zoek naar zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.

En we hadden de band Lynx te gast! De band speelt met name covers, aangezien daar ook wel veel om gevraagd wordt in lynx-300-px.jpg kroegen e.d waar ze optreden, maar willen nu ook meer met eigen werk komen. En het brein achter die muziek en teksten is de zanger en gitarist van de band Alex Andringa, die legt het nummer
voor aan de rest van de band en zo heeft uiteindelijk iedereen zijn eigen inbreng in de plaat. Om een voorproefje te laten horen speelde Alex een van de nieuwste nummers: Leef met de Dag akoestisch. Een mooi sterk nummer met de boodschap dat we tegenwoordig wat gehaast leven. De versie kun je hier downloaden of anders op de audiopagina. Daar komen binnenkort ook al de andere fragmenten van gister te staan.

Aanstaande 12 april is er in Gou een ‘accoustic night’ wat georganiseerd is door de band zelf en waar ze dus zelf ook zullen spelen. Meer info volgt. De band, bestaande uit Alex Andringa op de gitaar en zang; Andre Kuipers achter de drums; Willem Nicolai op de basgitaar en Winand Grooten op de toetsen, hebben onlangs wel een clip opgenomen van ‘Samen met Jou’, die we gister ook draaiden in de uitzending.

Op de foto met de klok mee: Alex Andringa, Andre Kuipers, Willem Nicolai en Winand Grooten.

Lynx – Samen met Jou

Next show

19-januari.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: