jump to navigation

Effectieve boodschappen januari 8, 2008

Posted by Cindy Hoomans in Bekende Nederlanders, Gasten, Uitzendingen.
trackback

Het weekend ligt weer even achter ons en zo dus ook weer een RadioActieve uitzending. Sander kwam ook nog ff gezellig langs en ook Mark was natuurlijk weer van de partij. En we hadden ook best weer een volle uitzending. We spraken met de videoclub Windjammer uit Sneek. Zij gaan binnenkort een film van ongeveer 20 minuten opnemen in o.a Sneek en IJlst. Het plot wou Sietze de Jong, lid van Windjammer, niet vertellen want dat willen ze het liefst zo lang mogelijk geheim houden tot de premiere in oktober. Er wordt nog gezocht naar acteurs!

Verder nog een cursus hoe je effectief kunt omgaan met je kroost. Dit volgens o.a de Gordon methode. En dan niet die krullenbol die samen met Joling in bed ligt windjes te laten en daarom keihard moet lachen, maar de Amerikaanse klinisch psycholoog Thomas Gordon Mente Kroon leidt de cursus en wist ons een aantal voorbeeldsituaties uit te leggen en het ‘what to do’.

Elena vertelde ons welke 3 films echt populair waren tijdens de mist van oud en nieuw. Disturbia wordt in vele dvdspelers thuis gestopt, Crank is ook populair en het lugubere hotel met kamer 1408 wordt ook door vele huishoudens op het puntje van hun stoel bekeken. Sanne vertelde in haar column dat ze niet in die horoscopen of wat voor voorspellende dingen gelooft. Nostradamus moet je dan ook maar met een korreltje zout nemen, vond ze.
bergsma_mailing_cover.jpg
Danielle Bergsma was onze gast van zaterdag. Ze is schrijfster van gedichtenbundel: De Boodschappen. Pakweg 44 gedichten over de dingen die Danielle om haar heen ziet gebeuren. Dat zijn toch best wel zware onderwerpen: kanker, zinloos geweld of de dood… Tsja, het is toch vaak wel zo dat je uit verdriet meer inspiratie kunt plukken, lijkt me. Het boekje kun je bestellen via boekscout.nl en pas dan wordt ie voor je gedrukt. Hoeveel er al zijn verkocht kon Danielle nog niet vertellen. Ze kon nog niet bij die gegevens komen.

Als laatst belden we met Arie Boomsma over zijn programma 40 dagen zonder seks, wat vanaf vanavond elke dinsdag op de buis is te zien vanaf 20.30 uur op Nederland 3 na de wereld draait doorrrrr. Seks zonder liefde kan natuurlijk altijd, vond Arie, alleen is het zovele malen bijzonder als er wel liefde aan gekoppeld is. En het is met name de hardheid van de jongeren tegenwoordig wat Boomsma stoort. Wel seks willen hebben maar verders ook niks. Daarna broek omhoog en wegwezen. Liefst geen naam bijvoorbeeld. En dat is wel een beetje respectloos. Het hele gesprek kun je terugbeluisteren op de… inderdaad: de audiopagina.

Aanstaande zaterdag vanaf 15 dubbele punt 00 uur zijn we er weer. En aanstaande zaterdag is het:

12-jan.jpg

Oant dan! ghehe-zwaai.gif

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: