jump to navigation

Ga toch fietsen december 16, 2007

Posted by Cindy Hoomans in movies, Uitzendingen.
trackback

De laatste uitzending voor de kerst en tevens ook de laatste uitzending van dit jaar met Evert. Ook belden we voor de allerlaatste keer met Alinda Talsma van het CvK. Ook van dit jaar natuurlijk. Volgend jaar schijnt alles een tikkeltje anders te worden maar dat lees je hier dan wel als eerste.

Goed. Vandaag stond RadioActief wel in het teken van sport. Zo stond John natuurlijk weer langs de lijn bij ONS die thuis gewonnen hebben tegen Go Ahead Kampen. Van voetbal gingen we naar ’t fietsen. Er is namelijk een project opgezet, genaamd Fiets Het Verschil, die werknemers willen stimuleren om meer gebruik te maken van de tweewieler dan ’t blik op vier wielen. Je zit natuurlijk wel altijd warm, droog en je hebt nooit last van de wind en al. Maar of je er ook fitter op wordt… Maar goed, we wilden hier dus vandaag het een en ander meer over weten maar konden degene die hier het een en ander over zou vertellen niet meer bereiken. Had vast een lekke band ofzo.

fietsendief_315_x_331.jpg We blijven nog even bij fietsen want ondanks de wind, de regen en de kou is het natuurlijk wel een heerlijk vervoersmiddel. En dat vind ik niet alleen. Dat blijkt maar weer als je ziet hoeveel van die stalen rossen er per jaar wel niet gestolen worden! Zo’n dikke 300 per jaar alleen al in Sneek! We belden met Lieuwe van der Pol, contactpersoon en fractielid van de ChristenUnie in Sneek. Samen met collega partijen SP en CDA, eveneens uit de waterpoortstad, willen ze een extra stokje steken tegen dit diefstal. In Amsterdam zijn ze al bezig met de zogeheten ‘tags’. Een soort van chip die in je fiets wordt gemonteerd ergens en de politie kan zo scannen of die fiets inderdaad wel van jou is of toch stiekem niet. Zo kunnen er dus meer gestolen fietsen teruggevonden worden en wordt er misschien ook meer aangifte gedaan. Laten we ’t hopen.

Begin december, toen Sinterklaas op weg was naar dit koude kikkerlandje, belden we met Speelgoed van het Jaar, alleen door een technisch mankementje konden we dat gesprekje niet afronden en dus gingen we vandaag voor de herhaling. Ook besteedden we wat aandacht aan iets waar we eigenlijk helemaal niet zonder kunnen: stroom. In de Betuwe vloog er een apache helicopter tegen de electriciteitskabels aan en het gevolg was dat iedereen in de buurt een paar dagen back to basic moesten.

Herman Finkers had ook een heel droog stukje over stroom:

Volgende week dus De Grote Kerstshow, waar wij ook van de partij zullen zijn, en de week erna de allerlaatste aflevering ooit van RadioActief in 2007.

Next and last show of 2007:

29-dec-07.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: