jump to navigation

Oant moarn, tot morgen november 9, 2007

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

superstorm2.jpg Afgelopen week was het hot nieuws. De grootste storm die de geschiedenis dat ons landje kent zou op bezoek komen en grote schade aan kunnen richten. Wat wil je ook met windstoten van 200 km per uur. Als je wind mee hebt is het makkelijk. Ben ik in ieder geval in no time in de studio zonder te trappen. Maar dan zou ik wel heel wat dakpannen en bomen moeten ontwijken ben ik bang.

Deze storm is voorspelt door een Britse weerkundige Piers Corbijn en volgens hem zou het dan eind deze maand echt flink raak kunnen zijn. De meeste weermannen en vrouwen geloven er niks van maar Piet Paulusma hield een slag om de arm. Dit weekend is het ook best wel stormachtig en dat had diezelfde Corbijn ook voorspelt. Het leek ons wel interessant om eens goeie ouwe Piet te bellen, maar hij heeft zn buik alleen een heel klein beetje vol van al die stormachtige berichten en was niet bereikbaar voor commentaar. Ook het KNMI vond het niet bepaald ‘leuk’ maar eerder onzin en ook zij hadden er echt geen zin meer in om er nog wat over te zeggen. Onze lokale weerman, die altijd ff zijn voorspellingen doet in het programma Focus was net terug van vakantie en moest weer helemaal in het weerbeeld komen. Dus helaas, geen weerpraatje van een professional morgen.

200506301456471.jpgWat we wel in het programma hebben is o.a de column van Sanne, de stelling over Marokkanen die crimineel zijn. En tijdens mijn onderzoek in het centrum van Sneek kreeg ik al te horen dat ‘wij niet crimineel zijn!’ dus het bleek hier en daar wel gevoelig te liggen. Er was een onderzoek geweest naar wat nou eigenlijk de aanleiding is van het gedrag van die Marokkanen die in het criminele circuit terecht komen. En wat bleek: het ligt niet zo zeer aan hun cultuur maar meer aan ons Nederlanders! Marokkanen staan niet vaak in een goed boekje bij de Hollandse medemens. En dan krijg je het self fulfilling prophecy effect. Ze worden bestempeld als bijvoorbeeld “kutmarokkanen” en gaan zich zo gedragen. Maar of het winkelend publiek daar ook zo over denkt? Je hoort t morgen. Ondertussen kun je onderstaande poll nog wel efkes invullen als het je niet al te veel werk is:

Poll: Marokkanen die crimineel zijn ligt…

Tussenstand:

Ook is er een grote wedstrijd op komst wat alles te maken heeft met muziek. Contesten met hiphop of bands of dance zijn nu samengevoegd in 1 contest: De kleine prijs van Fryslân. De prijzen zelf zijn niet bepaald klein te noemen als je grote optredens kunt winnen of langs verschillende radiostations jezelf mag promoten! Wij gaan eventjes meer info hierover winnen met deze organisatie en doen dat met Sjouke (mocht ik het verkeerd geschreven hebben… let me know) Nauta, die er alles van af weet.

John staat bij de wedstrijd ONS tegen Genemuiden. Tis alleen nog even de vraag of het ook doorgaat met dit weer maar dat zullen we morgen wel te weet komen. Ondertussen hebben ook fijne muziek van o.a Usher, Fleetwood Mac, Nickelback en VOF de kunst doet een retourtje Sneek! Morgen zijn we er dus weer vanaf 15:00. Stemmen op de Weekend Top 5 kan nog steeds op deze site. Wie weet hoor je m morgen terug tussen 15 honderd uur en 15 uur 30!

Oant moarn dus! ghehe-zwaai.gif

Edit 10 nov @ 14.04u: Voetbal gaat dus niet door. Wel is er een paranormale beurs hier in Snits en John gaat op onderzoek!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: