jump to navigation

Mag het licht uit? oktober 29, 2007

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Gasten, Sneek, Uitzendingen.
trackback

En toen was het weer maandag. 2 days after. Volgend weekend dus eventjes geen uitzending vanwege een nieuw radiosysteem die het leven van de dj tijdens de uitzending aardig lui moet maken. Mits je dat voor de tijd zo hebt ingesteld, maar dat wordt dan een heel technisch verhaal.

Als vanouds trapten we gister de uitzending af met de Weekend top 5. Veel stemmen zijn er weer binnengestroomd (bedankt!) en helaas voor Matchbox Twenty moesten ze de eerste plek afstaan aan de mannen van Maroon 5 met hun nieuwe Won’t Go Home Without You. Je kunt de video’s nog es rustig nakijken op de ‘weekend top 5′ pagina van afgelopen zaterdag. Hou ook de audiopagina in de gaten voor de geluidsfragmenten! Daar kun je de uitzending in een notendop nog even terugbeluisteren – mocht je gister niet hebben kunnen luisteren. Zelfs niet met de radio op je gepantenteerde GSM toestel met 3.2 megapixel camera, mp3 speler met het beste geluid etc. Ik schreef het gister al: je mag dus “gerust” fietsen met oordopjes in je oortjes. Of het ook verstandig is – is een tweede maar de meerderheid van de mensen in Sneek vond het wel terecht dat het niet verboden wordt. Het is nog altijd je eigen verantwoordelijkheid. True.

Komend watersportseizoen hoopt het ziekenhuis in Sneek met een heuse ambulanceboot de watersporters te hulp te schieten. Het idee ligt in ieder geval op de plank. Maar dat lag er al eerder. Zo’n 12 jaar terug al en waarom dat toen niet is doorgezet wist Wouter van der Kam, directeur van het Antonius Ziekenhuis, zelf ook niet. Nu hopen dat het nu wel doorgezet wordt want Sneek is natuurlijk wel de watersportstad bij uitstek! En elke seconde telt nog steeds!

Het 2e uur kwam onze gast langs. Geppy Haarsma. Ze kwam ons vertellen over haar cursus wereldmuziek, die ze ook al in Leeuwarden geeft en nu dus ook in Sneek bij het CvK. We hadden er al een beetje over gehoord van Alinda tijdens de wekelijkse updates. Geppy had haar accordeon meegebracht en speelde nog even een stukje wereldse muziek. Iedereen kan zich er nog voor opgeven als je minimaal toch wel zo’n 3 jaar leservaring hebt gehad en dus je instrument best wel meester bent. En met instrumenten bedoel ik: accordeon, piano, klarinet, hobo, dwarsfluit, panfluit, viool, (bas)gitaar, harp, cello en de percussie.

geppy-haarsma.jpg

geppy-haarsma2.jpg

En afgelopen zaterdagnacht ging er in heel het land de lichten uit. Nou ja, van de belangrijke gebouwen / monumenten. Dit in het kader van ‘de nacht van de nacht’. Met de Nacht van de Nacht willen Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties aandacht vragen voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. We spraken met Mirte Kooistra, campagnemedewerker. Ze legde uit dat er naast de lichten die gedoofd worden ook allerlei activiteiten worden georganiseerd zoals sterrenkijken (romantisch!). Sneek liet alleen de Waterpoort en de martinitoren in het duister, zonder enige andere activiteiten. Helaas. Wel waren ze de 100e gemeente van heel Nederland die zich hebben aangemeld. Leuk feitje toch?

Voor alle natuurliefhebbers is er op 3 november een Natuurwerkdag. Met andere woorden: knotbomen, heideterreinen, poelen en allerlei andere groene landschapselementen onderhouden. En dat kan in Heeg in het Heempark. We belden met Hans van de Water – voorzitter van stichting Heempark Heeg en bij hem kun je je dan ook aanmelden mocht je je steentje willen bijdragen aan het mooie park in Heech!

sanne.jpg Natuurlijk was er weer de column door Sanne, die ons gezelschap hield in de studio! (zie foto rechts 😉 ) Scheelt ook weer belkosten 😛 . Onderwerp deze week was de klok die een uur achteruit gaat waardoor we vast weer last van een jetlag krijgen.

Volgend weekend dus geen uitzending maar mocht je ontwenningsverschijnselen krijgen dan is er altijd nog de audio pagina die je van de nodige dosis Radioactiviteit kan voorzien. Zijn wij er gewoon de week erna weer. Ondertussen kun je wel gewoon je 5 favoriete hits op een rijtje zetten ons sturen, zodat wij ons huiswerk kunnen doen voor de volgende uitzending. Heb je geen 5 favoriete nummers maar wel iets anders wat je graag kwijt wil over een bepaald item of stelling… of gewoon efkes dag zeggen… Dat mag!!

Next show:

10-nov.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: