jump to navigation

“OESH!” oktober 22, 2007

Posted by Cindy Hoomans in sport, Uitzendingen.
trackback

Oftewel: respect voor elkaar in karateterm. Afgelopen zaterdag was er de Waterpoortcup karate in de Sneker Sporthal in, jawel, Sneek. Georganiseerd door sportclub F en F The Inner Way en John was er bij en deed verslag. Inderdaad, alleen verslag. Zelf een plankje door midden slaan of een ander vloeren… dat hoefde niet zo zeer van onze razende reporter. Wel had ie een gesprek met de toernooidirecteur, die terug te vinden is op de foto samen met John tijdens t interview. Wat sfeerimpressies:

waterpoortcup-07-2.jpg

waterpoortcup-07-4.jpg

In een simpele beweging wordt dit doormidden geslagen. Ach ja, scheelt weer gereedschapkosten. Handig!

waterpoortcup-07-1.jpg

De prijzen worden uitgereikt

waterpoortcup-07-3.jpg

Razende reporter John in gesprek met de toernooidirecteur.

programma in a nutshell

Het was een aparte show voor ons. Evert had last van zn stem maar kon wel gewoon de knoppen bedienen terwijl ik de presentatie voor mn rekening nam. Moest even wennen maar het ging best zo volgens ons. Mark was ook weer van de partij en ook Michiel kwam weer even om het hoekje koekeloeren. Kan nu nog even want volgende week gaat ie voor 15 weken (of langer) op reis met vriendinlief.

We kickten verders traditioneel weer af met de Weekend top 5, het CvK update met Alinda Talsma was ook weer terug van weggeweest en spraken we met Albert Roelevink van Roelevink Sport. Zij organiseren in samenwerking met het jongerenwerk van Timpaan Welzijn een weerbaarheidstraining voor de jeugd van 11 – 14 jaar. Die leeftijdscategorie schijnt er het meest behoefte aan te hebben. Je leert in de cursus hoe je met conflictsituaties moet omgaan in 4 stappen. Mochten de eerste 3 niks uithalen in zo’n situatie, dan mag je de 4e optie gebruiken en dat is dan meer de fysieke oplossing. Tsja, soms helpen woorden niet alleen, helaas.

Van conflicten gingen we naar het jubileum van dansvereniging Yduna. In het kader van hun 35 jarig bestaan hebben ze volgende week een heuse dansdag en avond. En dan niet alleen voor leden maar voor iedereen die van dansen houdt. Je hoeft het niet eens zo zeer te kunnen, als je maar gemotiveerd genoeg bent om het te leren. Dan zou je zo mee kunnen doen met de workshops , die ze de middags houden. De dansen die je dan leert kun je de ’s avonds mooi in de praktijk brengen op de dansvloer, om de volgende ochtend vast wakker te worden met spierpijn overal en nergens maar dat mag de pret niet drukken lijkt me.

Een bomvol programma dus want we spraken ook nog met de organisatie van de schrijfwedstrijd Write Now, waar iedereen van 15 t/m 24 jaar aan mee kan doen. Misschien iets voor onze columniste Sanne? šŸ˜‰

Tot slot nog even dit: het merendeel van de ondervraagden wil liever niet met een sticker “ik steun de jongens en meiden in Afghanistan” op hun fiets of auto gespot worden. Ruim 79 % maar liefst. De minderheid stond in dubio en een iets groter groepje mensen wil best zo’n sticker hebben. Alleen om dat nou op de auto te plakken gaat vaak wat te ver. Velen houden sowieso niet van die plakzooi op de auto. Op de fiets was dan wel weer ok.

Hou de audio pagina ook in de gaten voor de fragmenten van afgelopen zaterdag!!

Volgende uitzending:

27-oktober-07.jpg

Met dan o.a weer een gast! Geppy Haarsma van het Centrum voor de Kunsten. Binnenkort gaat ze van start met ensamble wereldmuziek. Ook weer een nieuwe weekend top 5 en wil je Matchbox Twenty weer op 1 hebben of toch een ander nummer? Dan is het antwoord kort maar krachtig: stemmen!

Be there or be vierkantje! šŸ˜›

Advertenties

Reacties»

1. Femke - oktober 24, 2007

Square


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: