jump to navigation

Seks, pimpen en een Russisch concert oktober 14, 2007

Posted by Cindy Hoomans in Actualiteiten, Gasten, straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

Dat somt het wel zo’n beetje op wat we gister in de 3e uitzending van RadioActief hebben behandeld. Afgelopen week viel m’n oog op het artikel dat de seksualisering op scholen wat onrustige nachten bezorgt bij het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS). Ze willen dat de scholen wat meer een oogje in t zeil houdt en dat de leerlingen dus niet zomaar letterlijk met de billen bloot gaan. We belden met Dhr Fransen van het RSG Magister Alvinus in Sneek of hij het op zijn school ook zo ervaart. Conclusie was dat de sex van de televisie, reclameborden en verdere media afspat en de leerlingen worden daardoor beinvloed. Vervolgens moet de school daar wat aan doen en dat is onterecht, vind Fransen.

Yvonne de Hoop had de eer om onze allereerste gast te zijn gister. Yvonne geeft cursussen bij het Centrum voor de Kunsten (CvK) en volgende maand gaat ze stoelen pimpen! Dat mag zo gek als je zelf zou willen. Vorig jaar heeft ze al zoiets gedaan met lampen en dat beviel zo goed dat ze het dit jaar ietsje groter heeft aangepakt. Opgeven kan nog steeds. Surf ff naar de site van t CvK en meld je aan! Volgende week hebben we ook weer het CvK update en binnenkort ook weer een CvK gast! Wie dat is lees je allemaal nog wel op deze blog dus hou m in de gaten!!

yvonne-de-hoop.jpg

Gisteravond was er een Russisch concert in de Martinikerk in Sneek en we belden met Anne Jan de Vries die er ook aan meedeed om te horen hoe dat concert in elkaar steekt. Wordt er ook echt in het Russisch gezongen naast alle Russische muziek? Lijkt me zelf wel een pittige taal maar alle teksten was in het ‘foneeties’ geschreven.

En het onderzoekje van deze week was naar aanleiding van Prinses Maxima haar uitspraken over de Nederlandse identiteit: “‘De Nederlander’ bestaat niet, net zo min als er niet ‘de Argentijn’ bestaat. “ . Ze kreeg daarmee half Nederland over haar heen want all of a sudden zijn we dan toch op onze teentjes getrapt. Ik wou dan wel es weten wat dan zo typerend is voor een Nederlander. Waar herken je ze aan, behalve klompen, tulpen, molens en kaas. Viel mij op dat Nederlanders erg gehaast zijn:

“Mevrouw, mag ik u wat vragen” , vraag ik altijd beleefd als ik met microfoon op iemand afstap.
“Nee, ik heb haast…”

Nou wordt het vaak ook als smoes gebruikt, want niet iedereen zit te springen om op de radio te komen maar dat toegeven doet men niet. Ook iets typisch Nederlands? Het merendeel bleek het echter wel met de prinses eens te zijn. We zijn allemaal verschillend! Punt. Maar als er dan toch een aantal dingen genoemd moet worden zegt het meerendeel zuinigheid ( 29 % ). 17 % vind het Nederlands volkje best wel tolerant, 15 % denkt dat gordijnen open houden echt iets is wat bij ons landje hoort (persoonlijk vind ik het altijd wel knus om ze gewoon ’s avonds lekker dicht te hebben) en 3% vindt dat we (te) direct zijn. Recht voor ons raap. Heb jij nog een mening over dit onderwerp? Laat het ons weten!

De column ging deze keer over de Week van de Geschiedenis en die kun je dus nog ff rustig nalezen onder de pagina ‘Column’. Net zoals je de weekend top 5 nog kunt bekijken en je kunt er voor stemmen!

Volgende uitzending:

20-oktober-07.jpg

Advertenties

Reacties»

1. Geerte - oktober 15, 2007

Hoi allemaal,

Heel veel succes met jullie leuke radioprogramma.

Groetjes,
Geerte


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: