jump to navigation

Uitzending in a nutshell van 29 sept en 6 okt oktober 6, 2007

Posted by Cindy Hoomans in Column, sport, straatonderzoek, Uitzendingen.
trackback

29 september was de kickoff van het nieuwe programma op Radio Markant. Ons programma. En met ons bedoel ik: Evert, Mark en ondergetekende. Waar begonnen we de uitzending mee? Nou het was de week voor de kinderboekenweek en Verena Koppel, van de kinderboekenwinkel in Sneek de Bolleboos, heeft speciaal voor die gelegenheid een boekje geschreven en daar was een persbijeenkomst van. Dus ik ging gewapend met opname apparatuur erop af en had een gesprek met de schrijfster en met Nies Delgorge, die de illustraties verzorgt heeft. Het boek is getiteld “het geheime dagboek van Rosa Bollebosa”.

We belden met Alinda Talsma van het Centrum voor de Kunsten , oftewel het CvK, in Sneek. Zij geeft je elke week een update van wat er allemaal in en om het CvK te beleven is. De stelling ging deze eerste uitzending over een idee van de minister van Volkgezondheid, meneer Ab Klink. Het leek hem wel een leuk idee om es te onderzoeken of mensen daadwerkelijk gezonder gaan leven als de prijzen van ongezond eten en drinken omhoog geschroefd worden. Ja, de prijzen kunnen altijd omhoog.. omlaag is niet een optie lijkt t. En daar waren de menngen dus ook over verdeeld.

Ondertussen was er in de bibliotheek in Sneek een LAN party voor de jeugd. Dus vierkante ogen kweken door de gehele dag spelletjes te spelen op je computer onder t genot van een zak pepernoten, chips, drinken etc.

Om 17.20u belden we met Sanne, onze columniste. En dat was een succes! Sanne zette haar ergenissen over de Prins Hendrikkade op papier en droeg het aan ons en aan de luisteraars voor. En nu we t toch over ergenissen hebben…. Op 6 oktober, dus vandaag, was de stelling omgetoverd in een onderzoekje. Want waar ergeren de Snekers zich nou t meest aan? Dit naar aanleiding van een onderzoek dat onder een grotere groep mensen werd gehouden en waarin naar voren komt dat voordringen bij de kassa en die geurige uitwerpselen op straat van andersmans huisdieren (want zelf ruim je het natuurlijk altijd op) de dingen zijn die het meest op de zenuwen blijken te werken. Mocht je nou zelf ook je ergernissen willen uiten… laat gerust een reactie achter 😉

Verder in de uitzending van vandaag: ONS Sneek verliest tegen WHC met 0 tegen 1, John deed de nabeschouwing. We belden met de organisatie van verkeerslessen voor 55 plussers. Reden voor die extra lessen is dat de verkeersregels elk jaar wel anders worden. Jongeren kunnen zich daar wat makkelijker aan aanpassen dan de oudere generatie en dus is er deze extra cursus in het leven geroepen om hen ff wat bij te spijkeren. Sanne was er weer voor haar column, die dit keer ging over t openbaar vervoer waar ze een soort van haat-liefde verhouding mee heeft. En vanaf 12 oktober is het de Week van de Geschiedenis en hoe dat in zn werk ging heb je vanmiddag kunnen luisteren.

Nou, nu ben je weer helemaal bijgepraat. 🙂


Volgende uitzending:

13-okt.jpg

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: